Articole

Mulțime de credincioși la sfințirea picturii bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Călărași

06 Mar 2016
16:23
Duminică, 6martie 2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijloculcredincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mareimportanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea picturii bisericiişi a catapetesmei.

Sub protiaPreasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucerniciipărinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Nicușor– Silviu Dascălu, părintele protopop Eugen Ramon Ilie, preoţi şi diaconi.

Corul restrânsal Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

Mulțimea decredincioși s-a bucurat de slujirea arhiereului, dar și de prezența sfintelormoaște ale Sfântului Nectarie Taumaturgul, unde au înălțat rugăciune stăruitoare.

În cuvântul Său,Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre a doua Sa venire întru slava Tatălui Săucu sfinții îngeri, toate neamurile fiind chemate la Judecată, fiecare,răspunzând după faptele sale.

Preasfinția sai-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici,preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu aceastăocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh AlexandruAlin Badea, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și aCasei lui Dumnezeu - Biserica.

PărinteleNicușor Dumitru a primit „Crucea Sloboziei” pentru activitate roditoare laparohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Călărași.

Preasfinția Sa aacordat acte de cinstire – diplome – unor persoane care s-au implicatjertfelnic în realizarea picturii bisericii, care astăzi a fost sfințită. A acordat Medalia Aniversară a EpiscopieiSloboziei și Călărașilor doamnei Diana Vieru pentru lucrarea sa jertfelnică cugrupul de copii din parohie.

După Sfânta şiDumnezeiasca Liturghie s-a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţiictitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Evenimentul afost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.