Articole

22 de ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Episcop VINCENȚIU

02 Feb 2016
15:31
Ziuapraznicală a început, luni 1 februarie 2016, când Preasfinția Sa a săvârșitslujba de Priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Sloboziași a dus bucurie duhovnicească credincioșilor catedralei.

Marți,2 februarie 2016, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului,Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghiearhierească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Preasfinţia Sa afost înconjurat la această mare sărbătoare de preacuviosul părinte ArhimandritRafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri, protopopi,preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi şi mulţime de credincioși.

Răspunsurileliturgice au fost date de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Praznical Întâmpinării Domnului, prilej cu care s-a aniversat şi împlinirea a 22 deani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, afost moment de înnoire duhovnicească, pentru toţi credincioşii din EpiscopiaSloboziei şi Călăraşilor, care au fost prezenţi şi împreună rugători cu soborulde slujitori.

Încadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sahirotonit diacon pe tânărul teolog Sebastian Marin, care va avea grijă, capreot, de credincioșii parohiei Coșereni I, Protopopiatul Urziceni.

Încuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şidespre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos,încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. A mulţumit părinţilor consilieri,protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentrubucuria comuniunii în slujire.

PreasfinţiaSa a acordat, prin hirotesie, rangul de iconom-stavrofor preacucernicilorpărinți protopopi Aurel Berbec, Protopop de Urziceni și Ionuț Butu, Protopop deSlobozia, iar pe preacucernicul diaconul Nicușor – Florinel Obretin, SecretarEparhial și slujitor la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, l-ahirotesit arhidiacon.

Lasfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 22 de anide când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Evenimentula fost transmis live pe Rețeua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor prin Agenția de Presă Lăcașuri Ortodoxe.