Articole

Preasfințitul Vincențiu a târnosit o biserică din municipiul Călărași

10 Jan 2016
13:57
Duminică, 10 ianuarie2016, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a fost prezent în mijloculcredincioşilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mareimportanța pentru comunitatea parohială şi anume sfinţirea (târnosirea)bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Programulliturgic a început cu slujba de sfinţire a lucrărilor exterioare ale bisericii.Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmireaSfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, urmat de sfinţireapicturii bisericii şi a catapetesmei.

Sub protiaPreasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participatpreacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, FlorinIonescu și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele protopop Ramon Eugen Ilie,preoţi şi diaconi.

În cuvântul deînvăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre începutullucrării mântuitoare al lui Iisus Hristos, despre Împărăția Cerurilor vestităde Mântuitorul, despre prezența acestei Împărății în Biserica întemeiată deIisus Hristos, Domnul.

Cu aceastăocazie Preasfinţia Sa a acordat rangul de iconom stavrofor și „Crucea Sloboziei” părintelui paroh GheorgheIoan Dincă și părintelui coslujitor Vergil Marian Achim rangul de iconomstavrofor.

Preasfinția Sa aacordat acte de cinstire unor persoane care s-au implicat jertfelnic înctitorirea acestei frumoase biserici. Astfel a acordat Medalia Aniversară aEpiscopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Petrică Mercan, Laurențiu Cuprinsuși Ștefan Laurențiu. Domnului primar Daniel Ștefan Drăgulin i-a acordat MedaliaAniversară „Douăzeci de ani de Arhierie”.

Preasfinția Sa,împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentrufericitul episcop Damaschin și ctitori și ajutători ai bisericii, trecuți laDomnul.

La acest moment toţicredincioşii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au primitbinecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, de a trece prinSfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.

Evenimentul afost transmis live pe internet prin Agenția de Presă „Lăcașuri Ortodoxe”.