Articole

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița este în Slobozia

05 Nov 2015
16:43
Joi, 05noiembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţiiEparhiei noastre şi peste 7.000 de credincioşi au întâmpinat la CatedralaEpiscopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni aMaicii Domnului de la Mănăstirea Horaița.

După oficiereaslujbei de Te Deum, toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea„Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechimonument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. IcoanaFăcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spreînchinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiescMănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul afost desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii din Slobozia, „Sfinții Voievozi”.

Duminică,Preasfinţia Sa va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor depărinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacuvioşi părinţi stareţi, preoţişi diaconi. Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage laIcoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița, ce varămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 9 noiembrie 2015.

Procesiunea afost transmisă online pe Rețeaua Informațională a Episcopiei Sloboziei șiCălărașilor – www.sf-esc.ro și Agenția de Știri Lăcașuri Ortodoxe.