Articole

Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Frăţileşti - Sudiţi

20 Jul 2015
17:05
Luni, 20 iulie 2015, Preasfinţitul Părinte EpiscopVincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la MănăstireaFrăţileşti-Sudiţi, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie auparticipat Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîţ, vicar eparhial, preacucerniciipărinți consilieri Ion Florea, Daniel Enașcu și Florin Ionescu, preacuvioșipărinți stareți, preoţi şi diaconi, alături de mulțime de credincioși.Răspunsurile la strană au fost date de un grup restrâns din corul „Sfântul MareMucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La momentul predicii, Preasfinţia Sa a vorbit celorprezenţi despre marea evlavie pe care creștinii ortodocși o au pentruSfântul Proroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiții, va fi Înaintemergător alMântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă; despre credința saputernică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.

DupăSfânta Liturghie, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a dăruitcruciulițe copiilor, iar pe credincioșii prezenți la slujbă i-a binecuvântat șile-a oferit câte o iconiță.