Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Agenda PS Parinte Vincentiu
Pagini
10-04-2015 11:11

AGENDA

 

PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU,

 

EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

 

 Anul 2019

 


DECEMBRIE

 

Duminică, 1 decembrie - Ziua Naţională a României  - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a oficiat slujba de Te Deum pentru Ziua Națională, înconjurat  de un sobor de preoţi şi diaconi și a participat la parada militară, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, desfășurate în Piața Revoluției.

Luni, 2 decembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 3 decembrie - a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Amara și lucrările ce se desfășoară la noul lumânărar.

Miercuri, 4 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 5 decembrie - a avut program de audiențe.

Vineri, 6 decembrie - sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae - la invitaţia Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a slujit Sfânta Liturghie într-un sobor de ierarhi, în Catedrala Episcopală din Deva, cu prilejul hramului acesteia; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 7 decembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 8 decembrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica monument istoric Înălțarea Domnului din localitatea Grindu, Protopopiatul Urziceni, înconjurat de un sobor e preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba de sfințire a catapetesmei din secolul XIX, care a fost restaurată, fiind o „bijuterie” sculptată în lemn și poleită cu foiță de aur; pentru activitate misionară și administrativă deosebită a hirotesit întru iconom pe preacucernicul părinte Traian Alexe, parohul parohiei Grindu; a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Constantin Cristache și Marin Profir, pentru implicarea reală în lucrările de restaurare efectuate în Casa lui Dumnezeu – Biserica; a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii, trecuți la cele veșnice; a binecuvântat  credincioșii prezenți și a dăruit copiilor prezenți câte o cruciuliță pectorală ca semn al popasului de rugăciune făcut în parohia Grindu; după Sfânta Liturghie, a cercetat cripta primilor ctitori, aflată în curtea parohială din Grindu, unde a săvârșit o Panihidă; a cercetat biserica din localitatea Valea Măcrișului, aflată în vecinătatea parohiei Grindu.

Luni, 9 decembrie – Miercuri 11 decembrie - a fost în pelerinaj la Mănăstirea Sfântului Nectarie din Eghina, Grecia.

Joi, 12 decembrie - a prezidat Sinaxa cu stareţii şi stareţele din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, care s-a desfășurat în biserica Mănăstirii Sfinţii Voievozi din Slobozia.

Vineri, 13 decembrie – a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 14 decembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinţii Voievozi din Slobozia.

Duminică, 15 decembrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Spiridon din Țăndărei, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a hirotesit întru duhovnic pe pc pr. Marian Tiberiu Gorgan, de la parohia Luciu, Protopopiatul Fetești; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat biserica monument istoric, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din orașul Țăndărei, unde se desfășoară lucrări de restaurare.NOIEMBRIE

 

Vineri, 1 noiembrie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Sâmbătă, 2 noiembrie - Pomenirea morţilor – Moşii de toamnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 3 noiembrie - a săvârşit Sfânta Liturghie la parohia Gheorghe Lazăr cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Marian – Tiberiu Gorgan, pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești; a acordat preacucernicului părinte paroh Cătălin Arpășanu și conslujitorului Laurențiu Moncea rangul de ICONOM,  pentru lucrarea jertfelnică depusă la înfrumusețarea parohiei; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici; la finalul slujbei, a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit cruciulițe pectorale copiilor prezenți      într-un număr mare la slujbă.

Luni, 4 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 5 noiembrie - a avut program de audiențe; a participat la slujba de Te Deum și apoi la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam,  din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu ocazia hramului Mănăstirii Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri.

Miercuri, 6 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 7 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Amara și lucrările ce se desfășoară la noul lumânărar; a cercetat lucrările de înlocuire a acoperișului ce se desfășoară la biserica parohiei Sfântul Evanghelist Matei din Slobozia.

Vineri, 8 noiembrie - Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi al tuturor cereştilor puteri - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia cu prilejul hramului, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurați de un sobor de preoţi şi diaconi; a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfințitului Părinte Casian, pentru binecuvântarea adusă credincioșilor Eparhiei noastre prin prezența la Mănăstirea Sfinții Voievozi a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam și pentru cuvântul de învățătură; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 9 noiembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia Casa Catedralei.

Duminică, 10 noiembrie – a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de stareții mănăstirilor din Eparhie, preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; seara, a participat la Slujba Vecerniei unită cu Litia, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Luni, 11 noiembrie - Sfinţii Mucenici Mina, Victor şi Vichentie - a slujit cu ocazia hramului, Sfânta Liturghie la biserica – paraclis episcopal, din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Părinte Episcop la aniversarea zilei numelui, iar apoi a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii sfântului lăcaş; a binecuvântat ostenitorii Centrului Eparhial, autorităţile şi credincioşii prezenţi.

Marți, 12 noiembrie - a participat la slujba de Te Deum, oficiată în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași, cu prilejul deschiderii celei de – a doua Conferinţe pastoral-misionare de toamnă din anul acesta, care a purtat titlul „2019 – Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română”, iar în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Anul mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”, care a reunit toţi preoţii și profesorii de religie din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești; în cadrul conferinței au fost invitați doi conferențiari de excepție și anume preacucernicul părinte profesor Dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal onorific și preacucernicul părinte profesor Dr. Ioan Moldoveanu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Miercuri, 13 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 14 noiembrie - a avut program de audiențe.

Vineri, 15 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Sâmbătă, 16 noiembrie - a slujit  Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei din Slobozia, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, unde cu ocazia hramului a fost adusă spre închinare racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mironosițe, cea întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena de la Mănăstirea Pantocrator, din Episcopia Alexandriei și Teleormanului; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică, a vorbit despre începutul Postului Crăciunului, despre căile de împlinire ale acestui post; a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Galaction, părintelui stareț Sebastian și obștii Mănăstirii Pantocrator pentru bucuria pe care au făcut-o credincioșilor Eparhiei noastre, aducând Racla cu Sfintele Moaște ale Sfintei Maria Magdalena, ocrotitoarea  Mănăstirii Pantocrator; a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitorii, miluitorii şi binefăcătorii acestei biserici; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Duminică, 17 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Episcopala  Înălțarea Domnului din municipiul Slobozia; pc pr. Consilier Coordonator Florin Ionescu a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică din Postul Nașterii Domnului și s-a făcut o colectă pentru ajutorarea celor aflați în nevoi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 18 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 19 noiembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 20 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 21 noiembrie - Intrarea în biserică a Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitorii şi ostenitorii trecuţi la Domnul; a fost organizată colecta pentru ajutorarea celor aflați în nevoi; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Vineri, 22 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 23 noiembrie - a primit la Reședința Episcopală vizita domnului Prof. Dr. Ion Custură, Contraamiral de Flotilă (R), al Marinei Române.

Duminică, 24 noiembrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei  Sfântul Mare Mucenic Gheorghe  din municipiul Oltenița, Protopopiatul Oltenița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a mulțumit Preasfințitului Părinte   Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, pentru bucuria adusă comunității parohiale, prin dăruirea sfintelor moaște ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfântului Ierarh Nectarie; a felicitat membrii grupului de cateheză al parohiei pentru frumoasele cântări prin care au susținut dialogul liturgic precum și membrii Cercului de Pictură „Vera Icon” al parohiei, pentru dăruirea și devotamentul de care dau dovadă în învățarea artei iconografice, iar aceștia la rândul lor au dăruit Preasfinției Sale o icoană cu Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, pictată pe sticlă; a fost organizată colecta pentru ajutorarea celor aflați în nevoi; după Sfânta Liturghie, împreună cu toți preoții slujitori și delegația care l-a însoțit au mers să voteze pentru alegerile prezidențiale; a cercetat lucrările de restaurare ce se desfășoară la biserica parohiei Mănăstirea.

Luni, 25 noiembrie - a prezidat ședința de lucru a Consiliului Eparhial, ce s-a desfășurat în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Marți, 26 noiembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 27 noiembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 28 noiembrie - a prezidat ședința administrativă cu preacucernicii părinți protopopi din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; seara a participat la recepţia oficială oferită de Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, domnul Victor Moraru, organizată la Sala Europa a Consiliului Județean cu ocazia Zilei Naționale a României.

Vineri, 29 noiembrie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 30 noiembrie - sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei – Ocrotitorul României – la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit Sfânta Liturghie într-un sobor de ierarhi în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, cu prilejul hramului acesteia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de sfințire a două așezăminte din incinta Centrului Eparhial care în ultimele luni au trecut print-un amplu proces de restaurare, reamenajare și înfrumusețare, fiind încadrate în ansamblul arhitectural al celorlalte clădiri.


OCTOMBRIE

 

Marți, 1 octombrie - Acoperământul Maicii Domnului – hramul Catedralei Episcopale - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Florin Șerban Buturugă, pe seama Catedralei Episcopale din Slobozia; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Părinte Mitropolit Nestor și ctitorii Catedralei Damaschin Episcopul și robul lui Dumnezeu, Alexandru; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Miercuri, 2 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 3 octombrie - a avut program de audiențe.

Vineri, 4 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 5 octombrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 6 octombrie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din localitatea Dragoș Vodă cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cadrul Sfintei Liturghii s-au înălțat rugăciuni pentru sufletele celor adormiți prea devreme în accidentul rutier din județul Ialomița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și le-a dăruit câte o cruciuliță pectorală ca semn al acestui popas de rugăciune; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

Luni, 7 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 8 octombrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 9 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 10 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 11 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Sâmbătă, 12 octombrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 13 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 14 octombrie - Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi – la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a slujit Sfânta Liturghie într-un sobor de ierarhi români şi din străinătate, pe podiumul amplasat în vecinătatea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, cu prilejul hramului acesteia.

Marți, 15 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 16 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe; a primit în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial o delegație condusă de doamna Viorica Dăncilă, Prim-Ministrul României.

Joi, 17 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 18 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 octombrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 20 octombrie – a slujit Sfânta Liturghie la biserica  parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 22 octombrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 23 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe; la vremea Vecerniei, a săvârșit la parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Dridu–Snagov, Protopopiatul Urziceni, slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, cea de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului, precum și sfințirea picturii și a catapetesmei, însoțit de un sobor de preoți și diaconi; a acordat preacucernicului părinte paroh Bogdan Gheorghe Negulescu rangul de iconom stavrofor cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei” pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii; a acordat, celor doi ctitori, domnilor Alin Mihai Prelipcianu și Daniel Costin Matache „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”; a dăruit parohiei două Cruci de binecuvântare, pentru Sfânta Masă, ca aducere aminte a acestui eveniment de referință pentru comunitatea parohială; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat credincioșii prezenți.  

Joi, 24 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul director Mircea Parfene.

Vineri, 25 octombrie - a participat la ședința Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, desfășurată în Reședința Patriarhală; alături de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române a întâmpinat, pe Dealul Patriarhiei, moaştele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș și ale Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe din Republica Moldova, alături de Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ce au fost așezate spre închinare, în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

Sâmbătă, 26 octombrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir din Municipiul Slobozia, cu prilejul hramului acestei comunităţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marian – Tiberiu Gorgan, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru ctitorii trecuţi la Domnul; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Duminică, 27 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 28 octombrie - a participat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei la Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, eveniment dedicat trecerii în revistă a principalelor activități omagiale și comemorative din 2019; a participat la lucrările în plen și pe comisii ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Marți, 29 octombrie - a avut program de audiențe; a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Amara și lucrările ce se desfășoară la noul lumânărar.

Miercuri, 30 octombrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe; a primit pe doamna Daniela Mariana Drăgoi, Primarul comunei Săveni, județul Ialomița; a primit pe domnul Marian Neacșu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE).

Joi, 31 octombrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnișoara Raluca Giorgiana Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei GAL Danubius Ialomiţa – Brăila.

 

 


SEPTEMBRIE

 

Duminică, 1 septembrie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna, din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre prin prezenţa Icoanei Maicii Domnului de la biserica parohiei Trifești; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preacucernicilor părinți Laurențiu Dobre, pentru activitatea depusă în cadrul protopopiatului ca preot misionar și Emilian Bogdan Gugu, pentru activitatea jertfelnică din cadrul parohiei Radu Negru; ca semn de mulțumire și binecuvântare, a oferit pc pr. Florin Țuscanu de la parohia Trifești,  Arhiepiscopia Romanului și Bacăului  „Crucea Sloboziei” pentru clerici; a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar; după Sfânta Liturghie, împreună cu soborul de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de Te Deum la începutul Anului bisericesc.

Luni, 2 septembrie - vineri, 6 septembrie - a făcut vizite pastorale la mănăstiri și biserici.

Sâmbătă, 7 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 8 septembrie - Naşterea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Cuza Vodă, din Municipiul Slobozia, cu prilejul hramului acestei comunităţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori şi binefăcători ai parohiei; a dăruit câte o Carte de rugăciuni copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat la vremea chinonicului și care, după Sfânta Liturghie, în curtea parohială au pus în scenă un moment artistic  despre satul românesc, marcând, astfel, într-un mod inedit Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) proclamat în acest an de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța” și pe doamna profesor Ecaterina Stroe, coordonatorul grupului, apreciind că a fost cel mai frumos moment dedicat Anului omagial al satului românesc și prin modul tradițional în care a fost împodobită curtea bisericii; a felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înalță ținută artistică și a mulțumit muzeografilor de la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia pentru reprezentarea satului românesc, chiar în mijlocul orașului; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 9 septembrie - a participat la slujba de Te Deum săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia cu ocazia deschiderii Anului Şcolar pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură, binecuvântând elevii seminarişti, părinţii şi corpul profesoral; a avut program de audiențe.

Marți, 10 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 11 septembrie -  a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative;

Joi, 12 septembrie - a avut program de audiențe.

Vineri, 13 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 14 septembrie - Înălţarea Sfintei Cruci - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni, cu prilejul hramului, în Altarul de vară,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat obştea monahală şi credincioşii prezenţi.

Duminică, 15 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 16 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 17 septembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 18 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 19 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 20 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a participat la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la Târgul „Pâinea și Vinul” organizat de către Episcopie în colaborare cu Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia; în cadrul acestui eveniment Preasfinția Sa a apreciat expoziția cu titlul sugestiv „PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE” care a avut ca scop principal și lansarea Albumului cu același nume.

Sâmbătă, 21 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 22 septembrie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfânta Treime – Fetești, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de iconom, preacucernicului părinte Mihai Păun, pentru implicarea depusă la realizarea picturii care se apropie de finalizare;  a binecuvântat toți credincioșii prezenți; după Sfânta a cercetat parohia Fetești Gară I cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și parohia Sfântul Ilie, amândouă din municipiul Fetești, unde se desfășoară lucrări de pictură.

Luni, 23 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 24 septembrie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 25 septembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial. 

Joi, 26 septembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 27 septembrie - Sfântul Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Ţării Româneşti – a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Martir Antim Ivireanul, mitropolitul Ţării Româneşti din Municipiul Olteniţa, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori şi binefăcători ai Sfintei Biserici; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 28 septembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei; seara, la vremea Vecerniei, a fost prezent în mijlocul obștii monahale a Mănăstirii Frățilești – Sudiți, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului, precum și cea de sfințire a catapetesmei, de la biserica nou construită ce poartă hramul Sfântului mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon; a rostit cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți; a acordat preacuviosului părinte protosinghel Ilarion Conache, starețul Mănăstirii Frățilești-Sudiți, „Crucea Sloboziei” pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii; la sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Duminică, 29 septembrie - a săvârșit prima Sfântă Liturghie în biserica Mănăstirii Frățilești – Sudiți, după slujba de târnosire (sfințire) săvârșită la vremea Vecerniei a aceleiași zi liturgice, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a binecuvântat credincioșii prezenți și a cercetat lucrările ce se desfășoară la noul altar de vară.

Luni, 30 septembrie - a participat în Catedrala Patriarhală, la slujba de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, oficiată cu ocazia împlinirii a doisprezece ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, ca Patriarh al României; a participat în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.AUGUST

 

Joi, 1 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 2 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie  a săvârșit slujba de hirotesie întru duhovnic pentru patru preoţi nou hirotoniţi, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni și pe doamna Victoriţa Berbec, coordonatoarea cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, însoțiți de eleva Mihai Norina Andreea, câștigătoarea secţiunii „icoane pe sticlă” a olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” desfășurate la Sibiu; a binecuvântat și a felicitat pe premiantă și pe doamna Victoriţa Berbec pentru implicarea acestora, oferind tinerei olimpice un premiu.

Sâmbătă, 3 august - a cercetat biserica și obștea mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia și a săvârșit slujba Aghiasmei mici, stropind cu apă sfințită corpul de chilii și trapeza mănăstirii.

Duminică, 4 august - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 5 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 6 august - Schimbarea la Faţă a Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni, Protopopiatul Lehliu,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Miercuri, 7 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Ramon Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Joi, 8 august - a avut program de audiențe.

Vineri, 9 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 10 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 11 august - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, unde a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat lucrările de pictură ce se săvârșesc la biserica parohiei Radu - Negru, Protopopiatul Călărași.

Luni, 12 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 13 august - a avut program de audiențe.

Miercuri, 14 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Ramon Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Joi, 15 august - Adormirea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru marinarii căzuți la datorie în faţa Monumentului Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei.

Vineri, 16 august - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Sâmbătă, 17 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică 18 august – a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 19 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 20 august - a avut program de audiențe; a primit pe domnul Director Mircea Parfene; a primit pe pcuv părinte Serafim, starețul Mănăstirii Balaciu.

Miercuri, 21 august - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Joi, 22 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; seara a participat la slujba Vecerniei unită cu Litia săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, la Odovania praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Vineri, 23 august - a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru robii lui Dumnezeu Petru și Elena; a urmat slujba de Te Deum, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, la aniversarea vârstei de 65 de ani; a binecuvântat ostenitorii şi credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 24 august - a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, slujba Botezului pentru pruncul Dominic Andrei Parfene, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Duminică, 25 august - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Scânteia, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 26 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 27 august - a avut program de audiențe; a participat la vernisajul celei de-a doua ediții a expoziției intitulată „Închinare Sfintei Cruci” organizată de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor în colaborare cu Muzeul Național al Agriculturii și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București; a apreciat lucrările studenților de la Facultatea de Teologie din București, secția Artă Sacră, mulțumind pentru implicare doamnei Prof. Univ. Dr. Mihaela Palade și a felicitat pentru organizare, gazdele acestei expoziții inspirate din motive populare românești, ce a marcat semnificația anului 2019, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al satului românesc”.

Miercuri, 28 august - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 29 august - Tăierea cinstitului cap al Sfântului Proroc Ioan Botezătorul – a fost prezent în mijlocul obștii monahale și a credincioșilor Mănăstirii Radu-Negru, Protopopiatul Călărași, unde a slujit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Vineri, 30 august - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; seara a participat la procesiunea de la biserica parohiei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna, din Municipiul Călăraşi, cu Icoana Maicii Domnului de la biserica parohiei Trifești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Sâmbătă, 31 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

 


IULIE

 

Luni, 1 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 2 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 3 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Joi, 4 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 5 iulie - a avut program de audiențe;  a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 6 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 7 iulie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Adormirea Maicii Domnului – Odaia Vlădichii, Protopopiatul Oltenița, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare și a picturii restaurate, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 8 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 9 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Miercuri, 10 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Joi, 11 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Vineri, 12 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 12 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 14 iulie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Ilie din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi;  a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat distincția „ Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cavaler” domnului Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița pentru implicarea jertfelnică în lucrarea din comunitățile parohiale din județul Ialomița; după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 15 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

 Marți, 16 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 17 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 18 iulie - a avut program de audiențe.

Vineri, 19 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 20 iulie - Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăţileşti - Sudiţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după sfânta Liturghie, împreună cu soborul de slujitori și credincioșii prezenți, a cercetat lucrările săvârșite la noua biserică a mănăstirii, care se pregătește spre a fi gata de sfințire.

Duminică, 21 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 22 iulie – miercuri, 31 iulie - a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

 

IUNIE

 

Miercuri, 5 iunie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 6 iunie - Înălţarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei Episcopale; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului, unde, după onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a Eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare; la ora 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XIII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Vineri, 7 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; a acordat bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia precum și studenților din Eparhia noastră, de la Facultatea de Teologie din București.  

Sâmbătă, 8 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 9 iunie - a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din  localitatea Luica, Protopopiatul Oltenița, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi;  a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor pc pr. paroh Vasile Adrian Popescu pentru activitatea depusă în comunitatea parohială, dar și pentru lucrările realizate la sfântul locaș;  după Sfânta Liturghie, a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale; a binecuvânta credincioșii prezenți, iar copiilor le-a dăruit câte o cruciuliță;  a cercetat parohia Vadu Oii unde se desfășoară lucrări de schimbare a geamurilor, astfel pregătind sfântul lăcaș pentru restaurarea picturii. 

Luni, 10 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 11 iunie - a participat la slujba de Te Deum, oficiată în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași, cu prilejul deschiderii primei Conferinţe pastoral-misionare din anul acesta, care a purtat titlul „2019 – Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, anul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: „Anul mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”, care a reunit toți preoții și profesorii de religie din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călărași, Oltenița și Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești; a vorbit despre tema Conferinței preoțești îndemnând preoții să conștientizeze importanța lucrării pastorale, misionare și sociale în comunitățile parohiale sătești, importanța conlucrării cu autoritățile locale, cu profesorii și învățătorii, înmulțind lucrarea și activitatea jertfelnică în parohiile lor, precum și despre problemele întâlnite în lucrarea pastorală, misionară și socială și a îndemnat la unitate și împreună-lucrare pentru a veni în ajutorul păstoriților noștri; a prezentat doi noi colaboratori de la Centrul Eparhial; subiectul conferinței preoțești, a fost dezvoltat de șase referenți principali selectați pentru alcătuirea referatelor.

Miercuri, 12 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 13 iunie - a avut program de audiențe.

Vineri, 14 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 15 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 16 iunie - Pogorârea Sfântului Duh - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit Vecernia Plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 17 iunie - Sfânta Treime - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 18 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 19 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 20 iunie - a avut program de audienţe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 21 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe.

Sâmbătă, 22 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 23 iunie -  a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 24 iunie - Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 25 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 26 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 27 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; ; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 28 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizarea ca arhiereu al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a acordat distincții bisericești pentru 13 preoți merituoși din Eparhie, hirotesind astfel 7 iconomi stavrofori, 3 iconomi și 3 sachelari; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a primit la Reşedinţa Eparhială pe Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și pe Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop - Vicar Patriarhal.

Sâmbătă, 29 iunie - Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de încă 4 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop - Vicar Patriarhal, precum și de un numeros sobor de preoți și diaconi; cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 10 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu   a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu; Înaltpreasfințitul Casian a dăruit Preasfințitului Vincențiu o Icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos ca mărturie pentru acest eveniment marcant; cu această ocazie a fost lansat Albumul Aniversar: „O BISERICĂ LUPTĂTOARE ȘI RUGĂTOARE. Un deceniu de la Întronizarea Preasfințitului VINCENȚIU ca Episcop titular al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. 2009-2019” sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, album îngrijit de preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural; Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat un cuvânt Preasfinției Sale, amintind de lucrarea din cei 10 ani de rodnică și părintească activitatea în Episcopia Sloboziei și Călărașilor; Preasfinția Sa a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma; pc pr. Aurel Berbec, Protopop de Urziceni a rostit un cuvânt de felicitare, în numele preoților din cele două județe, pentru lucrarea jertfelnică a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 10 ani de arhipăstorire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Duminică, 30 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

 

MAI

Miercuri, 1 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat obştea Mănăstirii Sfinţii Voievozi.

Joi, 2 mai - a avut program de audiențe.

Vineri, 3 mai - Izvorul Tămăduirii - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinţii Voievozi şi Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Ilie Mihalache, care va sluji ca preot misionar în cadrul Protopopiatului Fetești și întru diacon pe tânărul teolog Arion Radu Marius, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Clătești din cadrul Protopopiatului Oltenița; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru binecuvântarea adusă credincioșilor Eparhiei noastre prin prezența la Mănăstirea Sfinții Voievozi, a icoanei Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Neamț; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 4 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Duminică, 5 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Arion Radu Marius, pe seama parohiei Clătești cu hramul Adormirea Maicii Domnului din cadrul Protopopiatului Oltenița; a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru odorul spiritual adus credincioșilor din Bărăgan; a acordat preacuviosului părinte Mihail, starețul Schitului Vovidenia – Neamț, Crucea Sloboziei pentru clerici și monografiile album, tipărite sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; a dăruit cruciulițe, iconițe și cărți de rugăciuni pentru grupul de eleve de la Școala Gimnazială din localitatea Ograda; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 6 mai – vineri, 10 mai - a făcut o vizită frățească Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sâmbătă, 11 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 12 mai - a slujit sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești – Vlașca, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, alături de alți 5 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia hramului mănăstirii.

Luni, 13 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Marți, 14 mai - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 15 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Costel Brateș, Secretar PSD Ialomița; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 16 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Vineri, 17 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 18 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 19 mai - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Borcea II, Protopopiatul Fetești, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, a picturii și a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom stavrofor, cu dreptul de a purta Crucea Sloboziei, pc pr. paroh Constantin Marcu, pentru jertfelnicia arătată în lucrarea de restaurare și înfrumusețare a bisericii parohiale; a acordat prin hirotesie rangul de iconom pc pr Traian Tudor de la parohia Tudor Vladimirescu și pc pr. Aurel Dobrin de la parohia Cegani, și rangul de sachelar pc pr. Ionel Gabriel Buliga de la parohia Ștefan cel Mare, pc pr. Dorin Corbu de la parohia Bordușani și pc pr. Daniel Spătaru de la parohia Găița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 20 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a participat în Reședința Patriarhală, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Marți, 21 mai - Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena – a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfânta Treime din Urziceni, Protopopiatul Urziceni, unde a  săvârșit slujba de sfințirea a picturii și a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom, pc pr. cosluitor Dragoș - Viorel Constantin, iar pc pr. paroh Ionel – Daniel Oancea, a primit Crucea Sloboziei pentru clerici; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; cu ocazia sfințirii ctitoriei sale și la aniversarea zilei onomastice, a oferit domnului Constantin Sava, Primarul municipiului Urziceni, o icoană pictată, ca semn al aprecierii și mulțumirii; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Miercuri, 22 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 23 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 24 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 25 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 mai - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Modelu Nord, Protopopiatul Călărași, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului și cea de sfințire a picturii, urmate de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor, pc pr. paroh Constantin Cristinel Borcan pentru lucrarea de înfrumusețare săvârșită la biserica parohială și rangul de sachelar pc pr. Marian Oancea de la parohia Grădiștea; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat domnului Dobre Gheorghe, Primarul comunei Modelu, Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cruce Aniversară, pentru dragostea arătată față de Casa lui Dumnezeu – Biserica; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 27 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 28 mai - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Miercuri 29 mai – Marți 4 iunie – a vizitat biserici, mănăstiri și monumente din Egipt.

 

APRILIE

 

Luni, 1 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 2 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 3 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 4 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 5 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; a înregistrat pentru platforma online a Episcopiei Pastorala la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Sâmbătă, 6 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 7 aprilie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 8 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 9 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 10 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 11 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 12 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Acatistului Bunei Vestiri; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 13 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 14 aprilie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Plătărești, Protopopiatul Oltenița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marin Marius Gelei, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Intrarea în biserică a Maicii Domnului – Tăușanca, Protopopiatul Oltenița; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 15 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 16 aprilie - avut program de audiențe.

Miercuri, 17 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 18 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 19 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 20 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 21 aprilie - Duminica Floriilor - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Marin – Marius Gelei, pe seama parohiei Tăușanca din Protopopiatul Oltenița, iar diacon pe domnul Daniel Procopovici, care va păstori ca preot credincioșii parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică;  a sfinţit crenguțele de salcie, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; după Sfânta Liturghie a mers la Căminul de persoane vârstnice din localitatea Balaciu cu crenguțe de salcie, iconiţe, felicitări de Paști și fructe, pe care le-a oferit beneficiarilor, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Luni, 22 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 23 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 24 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 25 aprilie - Sfânta și Marea Joi – a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București, alături de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, slujbă în cadrul căreia a fost sfințit pentru a 22-a oară în cei 134 de ani de autocefalie, Sfântul și Marele Mir; seara a participat în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, la Denia celor 12 Evanghelii.

Vineri, 26 aprilie - a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, după înconjurarea bisericii, în procesiune cu Sfântul Epitaf, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 27 aprilie - a primit la Paraclisul Episcopal delegația condusă de pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a întâmpinat la aeroportul din Otopeni Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și care a fost adusă și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Duminică, 28 aprilie - Învierea Domnului – la miezul nopţii a săvârşit la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a oferit celor prezenţi Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală şi a ţinut cuvânt de învăţătură despre Învierea Domnului; la sfârşitul Sfintei Liturghii a binecuvântat credincioşii prezenţi; la ora 11:30 a săvârşit Slujba Vecerniei, numită şi „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală, împreună cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi preoţii din municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură; la sfârşitul slujbei, a binecuvântat credincioşii prezenţi şi  le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Luni, 29 aprilie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniţă Anastasia - Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Daniel Procopovici, pe seama parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni, iar diacon pe domnul Ilie Mihalache, care va sluji ca preot misionar în cadrul Protopopiatului Fetești; a acordat, prin hirotesie, rangul de ICONOM – STAVROFOR și CRUCEA SLOBOZIEI unui număr de patru preoți din Protopopiatul Călărași: Gabriel – Constantin Grigore și Costin Avram de la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Florin Dumitru de la parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Călărași, și Mădălin – Roberto Dumitrașcu de la parohia Modelu; a ţinut cuvânt de învăţătură; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Marți, 30 aprilie - a participat la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu Icoana Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Neamț, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu ocazia hramului Mănăstirii, Izvorul Tămăduirii.

 

MARTIE

 

Vineri, 1 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 2 martie - Pomenirea morţilor – Moşii de iarnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial.

Duminică, 3 martie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sudiți, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Luni, 4 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Slobozia; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 5 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 martie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Urziceni.

Joi, 7 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Călărași și Fetești; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 8 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Oltenița și Lehliu; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Sâmbătă, 9 martie -  a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 10  martie -   a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Modelu, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.

Luni, 11 martie - Începutul Postului Sfintelor Paşti - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marți, 12 martie - a avut program de audiențe; ; a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Miercuri, 13 martie -  a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe domnii Rudolf Gradea și Gabriel Mușat, vice-primarii Municipiului Slobozia; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 14 martie - a avut program de audiențe; seara a participat la slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a mulțumit pc arhid. Nicușor Florinel Obretin, pentru cuvântul de învățătură rostit şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 15 martie - a participat la Liturghia a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 16 martie -  a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 17 martie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a acordat rangul de arhidiacon, pc diac. Rodian Mihăiță Bucur, slujitor la Catedrala Episcopală  și Inspector Economic în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 18 martie – Vineri, 22 martie – a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Sâmbătă, 23 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 24 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, cu prilejul hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat biserica parohiei Bițina, Protopopiatul Urziceni.

Marți, 26 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 27 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Director Mircea Parfene; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 28 martie - a avut program de audiențe; seara a participat în Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița, la Gala 10 pentru Ialomița, unde a primit titlul de Personalitatea Județului Ialomița.

Vineri, 29 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 30 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 31 martie - Duminica Sfintei Cruci - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Coslogeni, județul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a primit din partea Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, reprezentată de domnul Nicolae Dragu, medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia”; după Sfânta Liturghie, a săvârșit slujba de sfințire a noii clopotnițe a mănăstirii; a cercetat Mănăstirea Libertatea, care se află în vecinătatea Mănăstirii Coslogeni. 

 

FEBRUARIE

 

Vineri, 1 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a primit la Reşedinţa Eparhială pe Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și pe Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sâmbătă, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de încă 4 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, precum și de un numeros sobor de preoți și diaconi; cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre praznicul Întâmpinării Domnului și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 25 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu; după cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a dat citire unei scrisori din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a felicitat pe Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu prilejul aniversării a celor 25 de ani de la hirotonia întru arhiereu; Înaltpreasfințitul Casian a dăruit Preasfințitului Vincențiu o Icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos ca mărturie pentru acest eveniment marcant; Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru mesajul de felicitare și soborului de ierarhi, părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Duminică, 3 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 4 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 5 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 7 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Vineri, 8 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Sâmbătă, 9 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 10 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Amara II, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi;  a acordat prin hirotesie, rangul de sachelar, pc pr. Ciprian Mădălin Ciobanu de la parohia Amara II, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 11 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a prezidat şedința Consiliului Director al Asociației Socio - Culturale „Matei Basarab”, Asociaţie patronată de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor; a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în acţiunile şi activităţile desfăşurate în anul 2018 de către Asociaţie și, a transmis îndemnul de a continua şi în anul 2019 lucrarea social-filantropică, în vederea ajutorării familiilor aflate în dificultate din cadrul comunităţilor parohiale ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi promovarea acestei lucrări.

Marți, 12 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 13 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 14 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor; a primit pe domnul Ciprian Pandea, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Vineri, 15 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 16 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 17 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii; a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Luni, 18 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative;

Marți, 19 februarie – a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe; a prezidat şedința Adunării Generale a Asociației Socio - Culturale „Matei Basarab”, Asociaţie patronată de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor; a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în acţiunile şi activităţile desfăşurate în anul 2018 de către Asociaţie și, a transmis îndemnul de a continua şi în anul 2019 lucrarea social-filantropică, în vederea ajutorării familiilor aflate în dificultate din cadrul comunităţilor parohiale ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi promovarea acestei lucrări.

Miercuri, 20 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Catedrala Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 21 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 22 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie, a hirotesit întru duhovnici 3 preoţi nou hirotoniţi, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 23 februarie - a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 24 februarie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Călărași, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de sfințire a noii clopotnițe, construită în apropierea bisericii; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Luni, 25 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 26 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 27 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 28 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

 

IANUARIE

Marți, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Miercuri, 2 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 3 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 ianuarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 5 ianuarie - a primit slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Duminică, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a mers în procesiune alături de soborul de preoţi şi diaconi, autorităţi locale şi judeţene şi mulţime de credincioşi, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi; a aruncat în apă crucea şi a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera.

Luni, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Sloboziaînconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotesit iconom - stavrofor pe preacucernicul părinte Nicolae Tocileanu, de la parohia Colelia, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Marți, 8 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 9 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 10 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vineri, 11 ianuarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 12 ianuarie - cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 14 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 15 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 16 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 17 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 18 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 20 ianuarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Giurgeni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Valere Dinu, pentru sprijinul acordat comunității parohiale; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii acestei biserici; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 22 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 23 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 24 ianuarie -  a avut program de audiențe.

Vineri, 25 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 26 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 27 ianuarie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la parohia Mircea Vodă din Municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat membrii grupului de cateheză al parohiei pentru interpretarea pieselor de la momentul chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 28 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 29 ianuarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Joi, 31 ianuarie - a avut program de audiențe.

 

Slujire arhierească la parohia Perieți din Protopopiatul Slobozia, Duminica Fiului risipitor
Informeaza Centrul Eparhial
16-02-2020 14:30
Slujbă arhierească la parohia Amara II din Protopopiatul Slobozia
09-02-2020 15:45
PS Vincențiu (26 de ani de arhierie): Dumnezeu a creat o istorie a iubirii părintești pe care El a avut-o pentru oameni - by lacasuriortodoxe.ro
07-02-2020 12:42
Posturi Vacante în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (IANUARIE 2020) - Update
05-02-2020 13:23

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Taina Sfântului Maslu oficiată în Parohia Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Municipiul SloboziaResponsabilitățile creștine ale părinților față de copiiŞedinţă administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călărași11 februarie 2020 - Ședință administrativă lunară cu preoții din Protopopiatul Fetești
Calarasi
Fetesti
161 de ani de la Unirea Principatelor RomâneDesfășurarea Olimpiadei de Religie la Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniUnirea Principatelor Române - sărbătorită de Cercul de pictură "Sf. Apostol Luca" din cadrul Protopopiatului UrziceniReferatul - „Familia-Biserica cea mică” - Protopopiatul OltenițaProtopopiatul Oltenița. Să iubim pe aproapele ca pe noi înşine!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu – februarie 2020Şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Lehliu
Informatii din Parohii si Manastiri
Pastorația părinților și copiilor la Sf Ioan Gură de Aur
17-02-2020 23:28
Taina Sfântului Maslu oficiată în Parohia Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Municipiul SloboziaNu te teme, Teodore, căci Eu sunt cu tine
17-02-2020 23:14
17-02-2020 23:04
Contact
17-02-2020 17:48
Istoric
17-02-2020 17:47
Contact
17-02-2020 17:44