Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Agenda PS Parinte Vincentiu
Noutati
10-04-2015 11:11

AGENDA


PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU,


EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR


 Anul 2018


AUGUST


Miercuri, 1 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 2 august - a avut program de audiențe; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Vineri, 3 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 4 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 5 august – a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 6 august - Schimbarea la Faţă a Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni,Protopopiatul Lehliu înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Marți, 7 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Miercuri, 8 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 9 august - a avut program de audiențe; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Vineri, 10 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 11 august – a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, pentru a săvârși slujba de întocmire a sfintei mese, afectată în urma unui incendiu, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai bisericii; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Duminică, 12 august - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 13 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a săvârșit în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, slujba de hirotesie întru duhovnic pentru 3 preoţi nou hirotoniţi, care au susţinut examenul de duhovnicie; în cuvântul de povățuire, Preasfinția Sa le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate.

Marți, 14 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 15 august - Adormirea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru marinarii căzuți la datorie în faţa Monumentului Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei.

IULIE

Duminică, 1 iulie - a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți și a dăruit tuturor copiilor cruciulițe; după Sfânta Liturghie a cercetat parohiile Sfântul Ierarh Nifon și Sfânta Cuvioasă Parascheva din municipiul Călărași.

Luni, 2 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Marți, 3 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe domnul Gheorghe Petre, Directorul Muzeului Agriculturii din Slobozia; a participat la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, la vernisajul expoziției intitulată „Închinare Sfintei Cruci” organizată de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în colaborare cu Muzeul Național al Agriculturii și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București; Preasfinția Sa a apreciat lucrările studenților de la Facultatea de Teologie din București, secția Artă Sacră, mulțumind pentru implicare doamnei Prof. Univ. Dr. Mihaela Palade și felicitând gazdele acestei expoziții pentru implicarea în organizarea evenimentului.

Miercuri, 4 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Joi, 5 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Vineri, 6 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Sâmbătă, 7 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 8 iulie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Grivița, Protopopiatul Slobozia, pentru a săvârși slujba de întocmire a Sfintei Mese și de sfințire a Proscomidiarului, urmată de slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a oferit „Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor” doamnei Ana Miu, domnilor Cornel Nica și Vasile Damiean pentru implicarea acestora în ajutorarea parohiei; a binecuvântat credincioșii prezenți și a dăruit tuturor copiilor cruciulițe.

Luni, 9 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Marți, 10 iulie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 11 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 12 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia; a primit pe domnul Marian Neacșu, Secretar general PSD.

Vineri, 13 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Sâmbătă, 14 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 15 iulie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Ilie din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat distincția „Crucea Sloboziei” pentru clerici, preacucernicului părinte paroh Victor Scurtu, pentru activitatea jertfelnică depusă în parohie; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 16 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 17 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Miercuri, 18 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 19 iulie - a avut program de audiențe; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Vineri, 20 iulie - Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăţileşti - Sudiţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 21 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 22 iulie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Ștefan Tobă, pe seama parohiei Solacolu, Protopopiatul Lehliu; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 23 iulie – Marți, 31 iulie – a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

IUNIE

Vineri, 1 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Sâmbătă, 2 iunie - a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara; a cercetat lucrările de consolidare ce se desfășoară la biserica Sfântul Ierarh Nicolae – Amara, protopopiatul Slobozia.

Duminică, 3 iunie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Spanțov cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, Protopopiatul Oltenița, unde a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Mihai-Ionuț Șerban pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și i-a dăruit o Sfântă Cruce de binecuvântare, ca semn al prezenței arhierești în această parohie; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, iar copiilor le-a dăruit câte o cruciuliță; a cercetat biserica parohiei Cetatea Veche, care are șantier în lucru pentru ridicarea unui nou sfânt lăcaș cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 

Luni, 4 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, de un sobor format din Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail, Vicar Eparhial, preacucernici părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoți şi diaconi, pentru a marca prezența sfintelor moaște ale Sfinților Mucenici Zoticos, Atalos, Camasis și Filipos de la Niculițel în Catedrala din Slobozia; a rostit cuvânt de învățătură despre sfinţii prăznuiţi, Zoticos, Atalos, Camasis și Filipos, rod al lucrării Sfântului Duh în Biserica întemeiată de Mântuitorul Iisus Hristos; a binecuvântat credincioșii prezenți la slujbă.

Marți, 5 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 6 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 7 iunie - a participat la slujba de Te Deum, oficiată în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași, cu prilejul deschiderii primei Conferinţe pastoral-misionare din anul acesta, care a purtat titlul „2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”, iar în a doua parte s-a abordat tema propusă de Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Anul Familiei Creștine”, care a reunit toţi preoţii din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești; în cadrul conferinței au fost invitați doi conferențiari de excepție și anume preacucernicul părinte Prof. Dr. Ioan Moldoveanu de la Facultatea de Teologie Iustinian Patriarhul din București și preacucernicul părinte Prof. Dr. Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Vineri, 8 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial;

Sâmbătă, 9 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 10 iunie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Făcăeni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preoților slujitori Valentin Năstase, preot paroh și Ion Tudor, preotul II, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat preocuparea permanentă a doamnei primar Nuți Roșu pentru frumusețea Casei lui Dumnezeu – Biserica, subliniind că în comuna Făcăeni sunt trei biserici și toate au fost ajutate, iar acest lucru este evident prin faptul că bisericile parohiale sunt frumos restaurate; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, iar copiilor le-a dăruit câte o cruciuliță; a cercetat și celelalte două biserici din comuna Făcăeni, Găița și Progresu, unde se regăsesc șantiere de pictură ce se execută în tehnica fresco. 

Luni, 11 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Marți, 12 iunie - a avut program de audienţe.

Miercuri, 13 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Gheorghe Petre, Directorul Muzeului Agriculturii din Slobozia.

Joi, 14 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 15 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Sâmbătă, 16 iunie - a cercetat parohiile orașului Țăndărei: Sfântul Spiridon, Sfinții Voievozi și Sfinții Împărați Constantin și Elena, din cadrul Protopopiatului Fetești.

Duminică, 17 iunie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Fetești Oraș cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Protopopiatul Fetești, pentru a sluji Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicului părinte Marius Adrian Dumitru, de la Parohia Fetești Dudești, secretarul Protopopiatului Fetești; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Luni, 18 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Marți, 19 iunie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 20 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 21 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 22 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 23 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 24 iunie - Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași; înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru preot pe pc părinte diacon Laurențiu Marian Dobre, urmând a sluji ca preot misionar al Protopopiatului Călărași; a ținut cuvânt e învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat parohiile Radu Negru și Ciocănești, care au în desfășurare șantiere de pictură.

Luni, 25 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de renovare ce se desfășoară la Centrul Socio – Cultural Damaschin Episcopul, din Slobozia.

Marți, 26 iunie - a avut program de audiențe; a participat la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, la expoziția de pictură a doi dintre artiștii plastici ai județului Ialomița, Viorica Petre și Gheorghe Petre.

Miercuri, 27 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 28 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a săvârșit slujba de Priveghere la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, aducând bucurie duhovnicească credincioșilor catedralei. 

Vineri, 29 iunie - Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cu ocazia aniversării celor nouă ani de arhipăstorire a Eparhiei Sloboziei şi Călăraşilor; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma; a oferit Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară, preacucernicilor părinți consilieri Cristian Ștefan Munteanu și Ioan Florin Simion, ostenitori în cadrul Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie, a urmat un Polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu; după acest moment, a săvârşit slujba Parastasului pentru adormiții robii lui Dumnezeu, părinții Preasfinției Sale.

Sâmbătă, 30 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

MAI

Marți, 1 mai - a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Amara.

Miercuri, 2 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 3 mai – Joi, 10 mai – însoțit fiind de colaboratori ai Centrului Eparhial, a desfăşurat un pelerinaj în Țara Sfântă, alături de un grup de pelerini format din preoți și credincioși din cele două județe ale Eparhiei.

Vineri, 11 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Dinu Valere, Primarul comunei Giurgeni, județul Ialomița.

Sâmbătă, 12 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 mai – a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nicolae - Curătești, Protopopiatul Oltenița, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, de întemeiere a Sfintei Mese și a Proscomidiarului, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Mircea Surcel pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat pe părintele paroh și binefăcătorii care s-au implicat în ridicarea acestui Sfânt Lăcaș și a dăruit o Cruce de Binecuvântare parohiei; a acordat domnilor Nicușor Constantinescu și Manole Vasile Laurențiu, Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, pentru implicarea lor în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la biserica parohiei; la sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită; a cercetat biserica parohiei Odaia Vlădichii, unde se desfășoară lucrări de restaurare.

Luni, 14 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 15 mai - a avut program de audiențe.

Miercuri, 16 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a acordat bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia și studenților eparhiei care studiază la Facultatea de Teologie din București; a premiat câștigătorii din cadrul Concursului Naţional Cultural – Artistic Unirea: libertate și unitate, elaborat de Sectorul Teologic - Educaţional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale; seara, a slujit slujba Vecerniei unită cu Litia, în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi

Joi, 17 mai - Înălţarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Gheorghe Marius Alexandru, urmând să păstorească ca preot comunitatea parohială din Pelinu, Protopopiatul Urziceni; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei Episcopale; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului, unde, după onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a Eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare; la ora 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Vineri, 18 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 20 mai – a participat la slujba Sfintei Liturghii, săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 mai - Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena – a slujit Sfânta Liturghie la parohia Adormirea Maicii Domnului din Gârbovi, Protopopia tul Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Banu Ciprian Loredan, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Aprozi, Protopopiatul Oltenița, iar diaconul Gheorghe Marius Alexandru a primit hirotonia întru preot pe seama Parohiei Pelinu, Protopopiatul Urziceni; în cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, despre rolul covârșitor pe care l-au avut prin Edictul de la Milan din anul 313, acordând libertate de credință creștinilor; a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului Nelu Badea pentru implicarea jertfelnică în restaurarea acestei frumoase biserici și în construirea noului lumânărar; după Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori au mers în procesiune lângă sfânta biserică, unde a săvârșit slujba de sfințire a lumânărarului celui nou; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Marți, 22 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a fost prezent la biserica parohială din Mănăstirea, Protopopiatul Oltenița, județul Călărași unde s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul: „Consolidare, restaurare, conservare imobil, restaurare și conservare frescă interioară, restaurare mobilier la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, amenajare incintă, construire corp anexă, realizare instalații electrice și termice, instalații de iluminat arhitectural și ambiental, refacere împrejmuire.”.

Miercuri, 23 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 24 mai - a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 25 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă 26 mai - Pomenirea morţilor – Moşii de vară - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică 27 mai - Pogorârea Sfântului Duh - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Banu Ciprian - Loredan, pe seama parohiei Aprozi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, Protopopiatul Oltenița; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit Vecernia Plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 28 mai - Sfânta Treime - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 29 mai - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 30 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 31 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și la slujba de Te Deum, săvârșite cu ocazia şedinţei de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor pentru mandatul 2018-2022; a prezidat şedinţa de constituire a acestui for bisericesc de conducere în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, prezentând importanța conlucrării dintre clerici și mireni în Adunarea Eparhială, pentru misiunea Eparhiei noastre, a Protopopiatelor și Parohiilor.

APRILIE

Duminică, 1 aprilie - Duminica Floriilor - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a sfinţit crenguțele de finic, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; după Sfânta Liturghie a mers la Căminul de persoane vârstnice din localitatea Balaciu cu crenguțe de finic, iconiţe și fructe, pe care le-a oferit beneficiarilor, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Luni, 2 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a înregistrat pentru platforma online a Episcopiei Pastorala la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Marți, 3 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 4 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 5 aprilie - a săvârşit slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Vineri, 6 aprilie - a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, după înconjurarea bisericii, în procesiune cu Sfântul Epitaf, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 7 aprilie - a primit la Reședința Episcopală delegația condusă de pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a întâmpinat la aeroportul din Otopeni Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și care a fost adusă și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Duminică, 8 aprilie - Învierea Domnului – la miezul nopţii a săvârşit la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a oferit celor prezenţi Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală şi a ţinut cuvânt de învăţătură despre Învierea Domnului; la sfârşitul Sfintei Liturghii a binecuvântat credincioşii prezenţi; la ora 11:30 a săvârşit Slujba Vecerniei, numită şi „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală, împreună cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi preoţii din Municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură; la sfârşitul slujbei, a binecuvântat credincioşii prezenţi şi le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Luni, 9 aprilie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniţă Anastasia - Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură; a binecuvântat credincioşii prezenţi şi le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Marţi, 10 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat obştea Mănăstirii Sfinţii Voievozi.

Miercuri, 11 aprilie - a participat la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu ocazia hramului Mănăstirii, Izvorul Tămăduirii.

Joi, 12 aprilie - a avut program de audienţe.

 Vineri, 13 aprilie - Izvorul Tămăduirii - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinţii Voievozi şi Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconia ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a mulţumit Inaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropilitul Moldovei și Bucovinei, pentru binecuvântarea adusă credincioșilor Eparhiei noastre prin prezența la Mănăstirea Sfinții Voievozi a icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 14 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Duminică, 15 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 16 aprilie – Vineri, 20 aprilie -  a vizitat biserici și mănăstiri din țară.

Sâmbătă, 21 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 22 aprilie – a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 23 aprilie – a slujit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Radu Negru, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Marți, 24 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 25 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 26 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 27 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 28 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 29 aprilie - a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Coțofanca, Protopopiatul Lehliu, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, a icoanelor și a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom părintelui paroh Eugen Cristian Grigore, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler domnului Emil Hanganu, pentru râvna depusă în realizarea lucrărilor de restaurare a sfântului lăcaș din Coțofanca și a dăruit bisericii parohiale o cruce de binecuvântare; a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a cercetat biserica parohială din localitatea Rași, Protopopiatul Lehliu, unde sunt necesare urgente lucrări de restaurare a picturii.

Luni, 30 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

MARTIE

Joi, 1 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 2 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 3 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 4 martie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 5 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 6 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 7 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 8 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 9 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 10 martie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 11 martie - a participat la Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 12 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 13 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 14 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 15 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 16 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Slobozia.

Sâmbătă, 17 martie – a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 18 martie – a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile, elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Luni, 19 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 20 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 21 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Urziceni; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 22 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Călărași și Fetești.

Vineri, 23 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Oltenița și Lehliu; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Acatistului Bunei Vestiri; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 24 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, cu prilejul hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat lucrările de pictură ce se desfășoară la biserica parohiei Coșereni II, Protopopiatul Urziceni.

Luni, 26 martie – vineri 30 martie – a vizitat biserici și mănăstiri din Grecia.

Sâmbătă, 31 martie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

FEBRUARIE

Joi, 1 februarie – a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia la catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, fiind înconjurat de preoții slujitori ai Catedralei și părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Vineri, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom - stavrofor preacucernicilor părinți Ioan – Florin Simion, consilier Administrativ – Bisericesc și slujitor la Catedrala Episcopală, cu dreptul de a purta Crucea Sloboziei, Dănuț Noapteș, de la parohia Independența Protopopiatul Călărași și Cătălin Eugen de la parohia Curcani, Protopopiatul Oltenița; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor părinți Claudiu Grecu de la parohia Ograda, Protopopiatul Slobozia, Gheorghe Ciurea de la parohia Smârdan, Protopopiatul Călărași, Iulian Dobre de la parohia Gurbănești, Protopopiatul Lehliu; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preacucernicilor preoți: Cornel – Vasilică Andrei de la parohia Ogoru, Protopopiatul Lehliu, Ion Costache de la parohia Misleanu, Protopopiatul Slobozia și Marius Dumitrache de la parohia Valea Stânii, Protopopiatul Oltenița; la sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 24 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi a mulţumit părinţilor slujitori pentru prezenţa la acest moment aniversar, împlinirea a 24 de ani de la consacrarea episcopală şi pentru bucuria comuniunii în slujire; a oferit mai multor ostenitori ai Centrului Eparhial și părinților protopopi o Medalie Aniversară; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Sâmbătă, 3 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 4 februarie - a fost prezent în mijlocul credincioşilor din municipiul Călărași, pentru a sluji prima Sfântă Liturghie arhierească la biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel după târnosire, slujbă ce a avut loc în urmă cu doi ani, în data de 10 ianuarie 2016, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat rangul de iconom părintelui paroh Constantin Marcu de la parohia Borcea din cadrul Protopopiatului Fetești, pentru lucrarea jertfelnică săvârșită în comunitatea parohială; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat toți credincioșii prezenți și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Luni, 5 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Marți, 6 februarie - a participat în Reședința Patriarhală la ședința de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Miercuri, 7 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 8 februarie - a avut program de audiențe.

Vineri, 9 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor; a primit pe domnul Colonel Răzvan Salaoru, Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi Ialomița.

Sâmbătă, 10 februarie - Pomenirea morţilor – Moşii de iarnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial.

Duminică, 11 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii; a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Luni, 12 februarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 13 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 14 februarie - a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 15 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 16 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor; a primit pe domnul Marian Neacșu, Secretar General PSD.

Sâmbătă, 17 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 18 februarie - a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Armășești, monument istoric, din Protopopiatul Urziceni, unde a săvârșit slujba de îmbrăcare cu giulgiu nou a Sfintei Mese, urmată de slujba Sfintei Liturghii Arhierești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a hirotesit iconom pe părintele Ion Ștefan pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a dăruit bisericii o Cruce pentru Sfânta Masă, iar domnilor Gheorghiță Gheorghe și Ionuț Birișu câte o Biblie pentru binefacerile aduse acestei parohii; a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit fiecăruia câte o cruciuliță și câte o carte de rugăciuni pentru copii; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestei biserici.

Luni, 19 februarie - Începutul Postului Sfintelor Paşti - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marţi, 20 februarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Miercuri, 21 februarie - a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 22 februarie - a primit la Reședința Episcopală vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu, căruia i-a dăruit un Album – Monografic cu Catedrala Episcopală; la rândul său, Alteța Sa Regală, Principele Radu a apreciat Reședința Episcopală din Slobozia, și a dăruit Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu un album intitulat „Povestea Castelului Peleș”; seara a participat la slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 23 februarie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 24 februarie - a participat la Sfânta Liturghie și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 25 februarie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 26 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 27 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 28 februarie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.


IANUARIE

Luni, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Marți, 2 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei. 

Miercuri, 3 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 4 ianuarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 5 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii, birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Sâmbătă, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a mers în procesiune alături de soborul de preoţi şi diaconi, autorităţi locale şi judeţene şi mulţime de credincioşi, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi; a aruncat în apă crucea şi a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera.

Duminică, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, consilier administrativ-bisericesc și slujitor al Catedralei Episcopale Înălțarea Domnului din Slobozia; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba de pomenire a fericiţilor ctitori, miluitori și binefăcători ai acestei biserici; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 8 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Marți, 9 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Miercuri, 10 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 11 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 12 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a săvârșit în biserica parohiei Grivița, slujba de prohodire a vrednicului de pomenire părintele Ion Androne, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi; a adresat un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufletească pentru familie și pentru cei veniți să-l conducă pe ultimul drum pe cel care le-a fost păstor vreme de 49 de ani.

Sâmbătă, 13 ianuarie – a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, slujba parastasului de 6 săptămâni pentru robului lui Dumnezeu Mihai I, Regele României.

Duminică, 14 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 15 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, vicar eparhial şi exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Marți, 16 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 17 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Joi, 18 ianuarie - a avut program de audiențe.

Vineri, 19 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Profesor Gheorghe Petre, Manager al Muzeului Naţional al Agriculturii, Slobozia, Ialomiţa.

Sâmbătă, 20 ianuarie – a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia Taina Sfântului Botez pentru prunca  Maria Elena Potor.

Duminică, 21 ianuarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia misionară Stațiunea Mărculești din cadrul Protopopiatului Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Ciprian Marian Piperea, pentru lucrarea rodnică săvârșită la această biserică; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a dăruit parohiei Stațiunea Mărculești două Sfinte Cruci de binecuvântare cu suport pentru Sfânta Masă; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat biserica parohiei Drajna, Protopopiatul Călărași.

Luni, 22 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 23 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 24 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 25 ianuarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor; a primit pe pc pr. Marian Necula, Protopop al Protopopiatului Olteniţa.

Vineri, 26 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 27 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 28 ianuarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia Cosâmbești, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat pe domnul doctor Valeriu Teodoru, fiu al satului, pentru împlinirea celor 93 de ani; a dăruit parohiei Cosâmbești o Sfântă Cruce de binecuvântare cu suport; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 29 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Miercuri, 31 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;


Preasfințitul Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Scânteia
Informeaza Centrul Eparhial
25-08-2019 14:06
Aniversarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor
23-08-2019 14:57
20.588 de intervenții filantropice și ajutoare materiale și financiare în valoare de 561.760 lei. Activitatea filantropică a parohiilor din Episcopia Sloboziei și Călărașilor în trimestrul al II-lea al anului 2019
22-08-2019 23:01
Slujbă de Priveghere la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina”
22-08-2019 19:50

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Slujba Sfântului Maslu de obşte în Cartierul BoraDaruri cu ocazia prăznuirii Adormirii Maicii Domnului în Parohia BoraPROCESIUNE CU ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A DE LA TRIFEȘTI DIN ARHIEPISCOPIA ROMANULUI ȘI BACĂULUIHramul Parohiei Fetești Gară II. Adormirea Maicii Domnului
Calarasi
Fetesti
Prohodul Maicii Domnului la Parohia Sfânta Mare Muceniţă AnastasiaAdormirea Maicii Domnului. Hramul parohiei Fetești-Oraș
Urziceni
Oltenita
Lehliu
16 august 2019, Sfinții Martiri Brâncoveni Hram la Biserica de peste linie din Urziceni, hramul Protopopiatului Urziceni, lansare de carte și comemorarea Părintelui Erou Nicolae FurnicăParohia Gârbovi 1 și-a serbat hramul de „Adormirea Maicii Domnului”Ședința administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaDonare de sânge în Protopopiatul OltenițaHramul Parohiei Frăsinetul de JosŞedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Lehliu
Informatii din Parohii si Manastiri
Maica Domnului, ocrotitoarea tuturor celor necăjiți
22-08-2019 22:45
Domnul va ajuta pe săracul fără ajutor ce strigă (texte biblice paralele)Noi vedem că voi ascultaţi, dar ceea ce gândiţi cunoaşte numai Cel care vede gândurile voastre
18-08-2019 23:41
18-08-2019 23:04
În Duminica a noua după Rusalii, în Biserica „Sfântul Evangh...
18-08-2019 22:40
Hurezi, emblema Brâncoveanului
18-08-2019 19:57
Barocul românesc în epoca Brâncoveanului
18-08-2019 19:54