Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Agenda PS Parinte Vincentiu
Pagini
10-04-2015 11:11

AGENDA

 

PREASFINŢITULUI PĂRINTE VINCENŢIU,

 

EPISCOPUL SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

 

 Anul 2019


AUGUST


Joi, 1 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 2 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie  a săvârșit slujba de hirotesie întru duhovnic pentru patru preoţi nou hirotoniţi, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni și pe doamna Victoriţa Berbec, coordonatoarea cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni, însoțiți de eleva Mihai Norina Andreea, câștigătoarea secţiunii „icoane pe sticlă” a olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” desfășurate la Sibiu; a binecuvântat și a felicitat pe premiantă și pe doamna Victoriţa Berbec pentru implicarea acestora, oferind tinerei olimpice un premiu.

Sâmbătă, 3 august - a cercetat biserica și obștea mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia și a săvârșit slujba Aghiasmei mici, stropind cu apă sfințită corpul de chilii și trapeza mănăstirii.

Duminică, 4 august - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 5 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 6 august - Schimbarea la Faţă a Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni, Protopopiatul Lehliu,  înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Miercuri, 7 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Ramon Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Joi, 8 august - a avut program de audiențe.

Vineri, 9 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 10 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 11 august - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, unde a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; a cercetat lucrările de pictură ce se săvârșesc la biserica parohiei Radu - Negru, Protopopiatul Călărași.

Luni, 12 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 13 august - a avut program de audiențe.

Miercuri, 14 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Ramon Eugen Ilie, protopop al Protopopiatului Călărași.

Joi, 15 august - Adormirea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie a săvârşit slujba parastasului pentru marinarii căzuți la datorie în faţa Monumentului Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea, cu ocazia Zilei Marinei.


IULIE


Luni, 1 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 2 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 3 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Joi, 4 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 5 iulie - a avut program de audiențe;  a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 6 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 7 iulie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Adormirea Maicii Domnului – Odaia Vlădichii, Protopopiatul Oltenița, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare și a picturii restaurate, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 8 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 9 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Miercuri, 10 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Joi, 11 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Vineri, 12 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 12 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 14 iulie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Sfântul Ilie din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi;  a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a acordat distincția „ Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cavaler” domnului Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița pentru implicarea jertfelnică în lucrarea din comunitățile parohiale din județul Ialomița; după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 15 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

 Marți, 16 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 17 iulie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 18 iulie - a avut program de audiențe.

Vineri, 19 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 20 iulie - Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frăţileşti - Sudiţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după sfânta Liturghie, împreună cu soborul de slujitori și credincioșii prezenți, a cercetat lucrările săvârșite la noua biserică a mănăstirii, care se pregătește spre a fi gata de sfințire.

Duminică, 21 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 22 iulie – miercuri, 31 iulie - a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.


IUNIE


Miercuri, 5 iunie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 6 iunie - Înălţarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Parastasului pentru fericiţii ctitori ai Catedralei Episcopale; a binecuvântat credincioşii prezenţi; după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, a mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului, unde, după onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a Eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare; la ora 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XIII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia, în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Vineri, 7 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; a acordat bursele lunare elevilor merituoși ai Seminarului Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia precum și studenților din Eparhia noastră, de la Facultatea de Teologie din București.  

Sâmbătă, 8 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 9 iunie - a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din  localitatea Luica, Protopopiatul Oltenița, unde a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi;  a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor pc pr. paroh Vasile Adrian Popescu pentru activitatea depusă în comunitatea parohială, dar și pentru lucrările realizate la sfântul locaș;  după Sfânta Liturghie, a săvârșit slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale; a binecuvânta credincioșii prezenți, iar copiilor le-a dăruit câte o cruciuliță;  a cercetat parohia Vadu Oii unde se desfășoară lucrări de schimbare a geamurilor, astfel pregătind sfântul lăcaș pentru restaurarea picturii. 

Luni, 10 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 11 iunie - a participat la slujba de Te Deum, oficiată în biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Călărași, cu prilejul deschiderii primei Conferinţe pastoral-misionare din anul acesta, care a purtat titlul „2019 – Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)”, anul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: „Anul mărturisirii prin fapte a credinței ortodoxe”, care a reunit toți preoții și profesorii de religie din cele șase Protopopiate ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor: Călărași, Oltenița și Lehliu, Slobozia, Urziceni și Fetești; a vorbit despre tema Conferinței preoțești îndemnând preoții să conștientizeze importanța lucrării pastorale, misionare și sociale în comunitățile parohiale sătești, importanța conlucrării cu autoritățile locale, cu profesorii și învățătorii, înmulțind lucrarea și activitatea jertfelnică în parohiile lor, precum și despre problemele întâlnite în lucrarea pastorală, misionară și socială și a îndemnat la unitate și împreună-lucrare pentru a veni în ajutorul păstoriților noștri; a prezentat doi noi colaboratori de la Centrul Eparhial; subiectul conferinței preoțești, a fost dezvoltat de șase referenți principali selectați pentru alcătuirea referatelor.

Miercuri, 12 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 13 iunie - a avut program de audiențe.

Vineri, 14 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 15 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 16 iunie - Pogorârea Sfântului Duh - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârşit Vecernia Plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 17 iunie - Sfânta Treime - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 18 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Miercuri, 19 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 20 iunie - a avut program de audienţe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 21 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audienţe.

Sâmbătă, 22 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 23 iunie -  a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 24 iunie - Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 25 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 26 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audienţe.

Joi, 27 iunie - a avut program de audienţe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; ; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 28 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la întronizarea ca arhiereu al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a acordat distincții bisericești pentru 13 preoți merituoși din Eparhie, hirotesind astfel 7 iconomi stavrofori, 3 iconomi și 3 sachelari; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a primit la Reşedinţa Eparhială pe Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și pe Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop - Vicar Patriarhal.

Sâmbătă, 29 iunie - Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de încă 4 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop - Vicar Patriarhal, precum și de un numeros sobor de preoți și diaconi; cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 10 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu   a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu; Înaltpreasfințitul Casian a dăruit Preasfințitului Vincențiu o Icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos ca mărturie pentru acest eveniment marcant; cu această ocazie a fost lansat Albumul Aniversar: „O BISERICĂ LUPTĂTOARE ȘI RUGĂTOARE. Un deceniu de la Întronizarea Preasfințitului VINCENȚIU ca Episcop titular al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. 2009-2019” sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, album îngrijit de preacucernicul părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural; Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat un cuvânt Preasfinției Sale, amintind de lucrarea din cei 10 ani de rodnică și părintească activitatea în Episcopia Sloboziei și Călărașilor; Preasfinția Sa a mulțumit preoților și credincioșilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-și nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 județe ale Episcopiei noastre o săvârșesc, va spori înzecit și însutit în anii care vor urma; pc pr. Aurel Berbec, Protopop de Urziceni a rostit un cuvânt de felicitare, în numele preoților din cele două județe, pentru lucrarea jertfelnică a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 10 ani de arhipăstorire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Duminică, 30 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.


MAI

Miercuri, 1 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat obştea Mănăstirii Sfinţii Voievozi.

Joi, 2 mai - a avut program de audiențe.

Vineri, 3 mai - Izvorul Tămăduirii - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinţii Voievozi şi Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit întru preot pe diaconul Ilie Mihalache, care va sluji ca preot misionar în cadrul Protopopiatului Fetești și întru diacon pe tânărul teolog Arion Radu Marius, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Clătești din cadrul Protopopiatului Oltenița; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru binecuvântarea adusă credincioșilor Eparhiei noastre prin prezența la Mănăstirea Sfinții Voievozi, a icoanei Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Neamț; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfinţit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 4 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Duminică, 5 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Arion Radu Marius, pe seama parohiei Clătești cu hramul Adormirea Maicii Domnului din cadrul Protopopiatului Oltenița; a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan pentru odorul spiritual adus credincioșilor din Bărăgan; a acordat preacuviosului părinte Mihail, starețul Schitului Vovidenia – Neamț, Crucea Sloboziei pentru clerici și monografiile album, tipărite sub editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; a dăruit cruciulițe, iconițe și cărți de rugăciuni pentru grupul de eleve de la Școala Gimnazială din localitatea Ograda; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 6 mai – vineri, 10 mai - a făcut o vizită frățească Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sâmbătă, 11 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 12 mai - a slujit sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești – Vlașca, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, alături de alți 5 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia hramului mănăstirii.

Luni, 13 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Marți, 14 mai - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Miercuri, 15 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Costel Brateș, Secretar PSD Ialomița; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 16 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Vineri, 17 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 18 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 19 mai - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Borcea II, Protopopiatul Fetești, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, a picturii și a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom stavrofor, cu dreptul de a purta Crucea Sloboziei, pc pr. paroh Constantin Marcu, pentru jertfelnicia arătată în lucrarea de restaurare și înfrumusețare a bisericii parohiale; a acordat prin hirotesie rangul de iconom pc pr Traian Tudor de la parohia Tudor Vladimirescu și pc pr. Aurel Dobrin de la parohia Cegani, și rangul de sachelar pc pr. Ionel Gabriel Buliga de la parohia Ștefan cel Mare, pc pr. Dorin Corbu de la parohia Bordușani și pc pr. Daniel Spătaru de la parohia Găița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 20 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a participat în Reședința Patriarhală, la lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Marți, 21 mai - Sfinţii Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena – a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfânta Treime din Urziceni, Protopopiatul Urziceni, unde a  săvârșit slujba de sfințirea a picturii și a catapetesmei, urmată de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom, pc pr. cosluitor Dragoș - Viorel Constantin, iar pc pr. paroh Ionel – Daniel Oancea, a primit Crucea Sloboziei pentru clerici; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; cu ocazia sfințirii ctitoriei sale și la aniversarea zilei onomastice, a oferit domnului Constantin Sava, Primarul municipiului Urziceni, o icoană pictată, ca semn al aprecierii și mulțumirii; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Miercuri, 22 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Joi, 23 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 24 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 25 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 26 mai - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Modelu Nord, Protopopiatul Călărași, pentru a săvârși slujba de sfințire a lucrărilor exterioare, de întocmire a Sfintei Mese și a Proscomidiarului și cea de sfințire a picturii, urmate de Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie rangul de iconom stavrofor, pc pr. paroh Constantin Cristinel Borcan pentru lucrarea de înfrumusețare săvârșită la biserica parohială și rangul de sachelar pc pr. Marian Oancea de la parohia Grădiștea; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat domnului Dobre Gheorghe, Primarul comunei Modelu, Ordinul Crucea Sloboziei în grad de Cruce Aniversară, pentru dragostea arătată față de Casa lui Dumnezeu – Biserica; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 27 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 28 mai - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Miercuri 29 mai – Marți 4 iunie – a vizitat biserici, mănăstiri și monumente din Egipt.

 

APRILIE

 

Luni, 1 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 2 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 3 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 4 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 5 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe; a înregistrat pentru platforma online a Episcopiei Pastorala la Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Sâmbătă, 6 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 7 aprilie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 8 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 9 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 10 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 11 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 12 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Acatistului Bunei Vestiri; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Sâmbătă, 13 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 14 aprilie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Plătărești, Protopopiatul Oltenița, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marin Marius Gelei, urmând a fi hirotonit preot pe seama parohiei Intrarea în biserică a Maicii Domnului – Tăușanca, Protopopiatul Oltenița; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 15 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 16 aprilie - avut program de audiențe.

Miercuri, 17 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 18 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Vineri, 19 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 20 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 21 aprilie - Duminica Floriilor - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Marin – Marius Gelei, pe seama parohiei Tăușanca din Protopopiatul Oltenița, iar diacon pe domnul Daniel Procopovici, care va păstori ca preot credincioșii parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică;  a sfinţit crenguțele de salcie, care mai apoi au fost împărțite credincioşilor; după Sfânta Liturghie a mers la Căminul de persoane vârstnice din localitatea Balaciu cu crenguțe de salcie, iconiţe, felicitări de Paști și fructe, pe care le-a oferit beneficiarilor, iar părinții care au însoțit pe Preasfinția Sa au cântat pentru aceștia, pricesne la Duminica Floriilor.

Luni, 22 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial şi exarh suplinitor.

Marți, 23 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 24 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 25 aprilie - Sfânta și Marea Joi – a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București, alături de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, slujbă în cadrul căreia a fost sfințit pentru a 22-a oară în cei 134 de ani de autocefalie, Sfântul și Marele Mir; seara a participat în Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia, la Denia celor 12 Evanghelii.

Vineri, 26 aprilie - a săvârşit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia; la sfârşitul slujbei, după înconjurarea bisericii, în procesiune cu Sfântul Epitaf, a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Sâmbătă, 27 aprilie - a primit la Paraclisul Episcopal delegația condusă de pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a întâmpinat la aeroportul din Otopeni Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și care a fost adusă și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Duminică, 28 aprilie - Învierea Domnului – la miezul nopţii a săvârşit la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a oferit celor prezenţi Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală şi a ţinut cuvânt de învăţătură despre Învierea Domnului; la sfârşitul Sfintei Liturghii a binecuvântat credincioşii prezenţi; la ora 11:30 a săvârşit Slujba Vecerniei, numită şi „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală, împreună cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi preoţii din municipiul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură; la sfârşitul slujbei, a binecuvântat credincioşii prezenţi şi  le-a oferit Pastorala şi o Felicitare la Praznicul Învierii Domnului.

Luni, 29 aprilie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Sfânta Mare Muceniţă Anastasia - Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotonit preot pe diaconul Daniel Procopovici, pe seama parohiei Răsimnicea din Protopopiatul Urziceni, iar diacon pe domnul Ilie Mihalache, care va sluji ca preot misionar în cadrul Protopopiatului Fetești; a acordat, prin hirotesie, rangul de ICONOM – STAVROFOR și CRUCEA SLOBOZIEI unui număr de patru preoți din Protopopiatul Călărași: Gabriel – Constantin Grigore și Costin Avram de la parohia Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Călărași, Florin Dumitru de la parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Călărași, și Mădălin – Roberto Dumitrașcu de la parohia Modelu; a ţinut cuvânt de învăţătură; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Marți, 30 aprilie - a participat la procesiunea de la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Municipiul Slobozia, cu Icoana Maicii Domnului de la Schitul Vovidenia – Neamț, din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu ocazia hramului Mănăstirii, Izvorul Tămăduirii.


MARTIE

 

Vineri, 1 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 2 martie - Pomenirea morţilor – Moşii de iarnă - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incita Centrului Eparhial.

Duminică, 3 martie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sudiți, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Luni, 4 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Slobozia; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Marți, 5 martie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 martie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatul Urziceni.

Joi, 7 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Călărași și Fetești; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 8 martie - a prezidat ședința de notare administrativă a preoților din Protopopiatele Oltenița și Lehliu; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Sâmbătă, 9 martiea participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 10  martie -   a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Modelu, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.

Luni, 11 martie - Începutul Postului Sfintelor Paşti - a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Marți, 12 martie - a avut program de audiențe; ; a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Miercuri, 13 martiea participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a primit pe domnii Rudolf Gradea și Gabriel Mușat, vice-primarii Municipiului Slobozia; seara, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a ţinut cuvânt de învăţătură şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Joi, 14 martie - a avut program de audiențe; seara a participat la slujba Pavecerniţei Mari şi partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârşitul slujbei a mulțumit pc arhid. Nicușor Florinel Obretin, pentru cuvântul de învățătură rostit şi a binecuvântat elevii seminarişti şi credincioşii prezenţi.

Vineri, 15 martie - a participat la Liturghia a Darurilor mai înainte sfințite, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 16 martie -  a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 17 martie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a acordat rangul de arhidiacon, pc diac. Rodian Mihăiță Bucur, slujitor la Catedrala Episcopală  și Inspector Economic în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 18 martie – Vineri, 22 martie – a cercetat biserici și mănăstiri din Grecia.

Sâmbătă, 23 martie - a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 24 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, cu prilejul hramului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a cercetat biserica parohiei Bițina, Protopopiatul Urziceni.

Marți, 26 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 27 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Director Mircea Parfene; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 28 martie - a avut program de audiențe; seara a participat în Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița, la Gala 10 pentru Ialomița, unde a primit titlul de Personalitatea Județului Ialomița.

Vineri, 29 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfinţite, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 30 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârşit slujba Parastasului pentru cei trecuţi la Domnul.

Duminică, 31 martie - Duminica Sfintei Cruci - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din Coslogeni, județul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt la pericopa evanghelică; a primit din partea Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”, reprezentată de domnul Nicolae Dragu, medalia aniversară „Centenarul Marii Uniri de la Alba Iulia”; după Sfânta Liturghie, a săvârșit slujba de sfințire a noii clopotnițe a mănăstirii; a cercetat Mănăstirea Libertatea, care se află în vecinătatea Mănăstirii Coslogeni. 


FEBRUARIE

 

Vineri, 1 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; seara a primit la Reşedinţa Eparhială pe Înaltpreasfinţitul  Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii și pe Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sâmbătă, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de încă 4 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și anume: Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, precum și de un numeros sobor de preoți și diaconi; cuvântul de învățătură a fost rostit de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a vorbit despre praznicul Întâmpinării Domnului și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 25 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu; după cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a dat citire unei scrisori din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care a felicitat pe Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu prilejul aniversării a celor 25 de ani de la hirotonia întru arhiereu; Înaltpreasfințitul Casian a dăruit Preasfințitului Vincențiu o Icoană cu Mântuitorul Iisus Hristos ca mărturie pentru acest eveniment marcant; Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru mesajul de felicitare și soborului de ierarhi, părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Duminică, 3 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

Luni, 4 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 5 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 7 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Vineri, 8 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Sâmbătă, 9 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 10 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Amara II, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi;  a acordat prin hirotesie, rangul de sachelar, pc pr. Ciprian Mădălin Ciobanu de la parohia Amara II, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 11 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a prezidat şedința Consiliului Director al Asociației Socio - Culturale „Matei Basarab”, Asociaţie patronată de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor; a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în acţiunile şi activităţile desfăşurate în anul 2018 de către Asociaţie și, a transmis îndemnul de a continua şi în anul 2019 lucrarea social-filantropică, în vederea ajutorării familiilor aflate în dificultate din cadrul comunităţilor parohiale ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi promovarea acestei lucrări.

Marți, 12 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 13 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 14 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârşită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor; a primit pe domnul Ciprian Pandea, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Vineri, 15 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 16 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 17 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii; a binecuvântat toți credincioșii prezenți.

Luni, 18 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative;

Marți, 19 februarie – a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe; a prezidat şedința Adunării Generale a Asociației Socio - Culturale „Matei Basarab”, Asociaţie patronată de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor; a felicitat pe toţi cei care s-au implicat în acţiunile şi activităţile desfăşurate în anul 2018 de către Asociaţie și, a transmis îndemnul de a continua şi în anul 2019 lucrarea social-filantropică, în vederea ajutorării familiilor aflate în dificultate din cadrul comunităţilor parohiale ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi promovarea acestei lucrări.

Miercuri, 20 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Catedrala Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la şedinţa în plen a Adunării Naţionale Bisericeşti.

Joi, 21 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la şedinţa în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi la lucrările pe comisii.

Vineri, 22 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie, a hirotesit întru duhovnici 3 preoţi nou hirotoniţi, care au promovat examenul de duhovnicie și le-a vorbit acestora despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 23 februarie - a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 24 februarie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Călărași, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de sfințire a noii clopotnițe, construită în apropierea bisericii; a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a apreciat prezența în număr foarte mare a părinților care își aduc pruncii și copiii la biserică, primind și Sfânta Împărtășanie.

Luni, 25 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 26 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 27 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali şi a rezolvat probleme administrative.

Joi, 28 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

 

IANUARIE

Marți, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi. 

Miercuri, 2 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 3 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 4 ianuarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 5 ianuarie - a primit slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul şi a binecuvântat şi stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reşedinţa Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina şi Centrul Social.

Duminică, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a săvârşit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioşii prezenţi; a mers în procesiune alături de soborul de preoţi şi diaconi, autorităţi locale şi judeţene şi mulţime de credincioşi, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călăraşi; a aruncat în apă crucea şi a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera.

Luni, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a hirotesit iconom - stavrofor pe preacucernicul părinte Nicolae Tocileanu, de la parohia Colelia, Protopopiatul Slobozia; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Marți, 8 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 9 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Joi, 10 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Vineri, 11 ianuarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 12 ianuarie - cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 13 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Luni, 14 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 15 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 16 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;  a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 17 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Vineri, 18 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 19 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei.

Duminică, 20 ianuarie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Giurgeni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului primar Valere Dinu, pentru sprijinul acordat comunității parohiale; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii acestei biserici; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 21 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 22 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 23 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 24 ianuarie -  a avut program de audiențe.

Vineri, 25 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârşită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 26 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălţarea Domnului din Slobozia şi Casa Catedralei; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 27 ianuarie - a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la parohia Mircea Vodă din Municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat membrii grupului de cateheză al parohiei pentru interpretarea pieselor de la momentul chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 28 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîţ, Vicar Eparhial şi Exarh suplinitor.

Marți, 29 ianuarie - a prezidat şedința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi; a ţinut cuvânt de învăţătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioşii prezenţi.

Joi, 31 ianuarie - a avut program de audiențe.

 

Târnosirea celei de a doua biserici din localitatea Dridu-Snagov din Protopopiatul Urziceni
Informeaza Centrul Eparhial
23-10-2019 23:26
Se organizează o colectă pentru ajutorarea familiilor victimelor tragicului accident de pe raza Comunei Sfântu Gheorghe
23-10-2019 12:44
Campania Bucuria de a fi împreună – 2019 în Protopopiatele Călăraşi şi Olteniţa
22-10-2019 10:22
Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Ioan Alexe din Călărași
20-10-2019 14:52

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
15 crunțeni în Buzău și BrașovMicii ucenici – Atelier de pictat icoane la Parohia Traian IIOra de Cateheză Duminicală la Parohia IndependențaBiserica și Școala, împreună împotriva traficului de ființe umane
Calarasi
Fetesti
Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul CălărașiParticiparea elevilor la slujba Cuvioasei Parascheva la parohia „Sfântul Spiridon” din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Noi tehnici de lucru pentru copiii de la Cercul de pictură Sf. Apostol Luca - Protopopiatul UrziceniPărintele Ștefan Peiu a trecut la cele veșnice la vârsta venerabilă de 100 de aniUn dar de la suflet la suflet!Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului OltenițaTaina Vindecării în Parohia OdaiaAparatură medicală oferită de Parohia Lehliu Gară
Informatii din Parohii si Manastiri
LANSARE DE CARTE ÎN PAROHIA PROZANIC. "Părintele Dumitru Constantinescu al Parohiei Prozanic-Exemplu de jertfelnicie, de lucrare misionară si de îndelungă răbdare în fața încercărilor, provocărilor și suferințelor ".
23-10-2019 20:16
Vizită la muzeuPelerinaj în Oltenia
23-10-2019 15:11
23-10-2019 15:06
Tedeum la un an de la sfințirea paraclisului
23-10-2019 11:58
Vizită la Biblioteca Județeană
23-10-2019 11:46
Vernisaj și expoziție la Muzeul Agriculturii
23-10-2019 11:29