Agenda PS Parinte Vincentiu

AGENDA

 

PREASFINȚITULUI PĂRINTE VINCENȚIU,

 

EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR

 

 Anul 2021

 

 

 

IANUARIE

      Vineri, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.  

      Sâmbătă, 2 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

      Duminică, 3 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

      Luni, 4 ianuarie - a avut program de audiențe.

      Marți, 5 ianuarie - a primit pe slujitorii Catedralei Episcopale cu Botezul și a binecuvântat și stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reședința Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina și Centrul Social.

      Miercuri, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a participat la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a Aghiasmei Mari, săvârșite în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

      Joi, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

      Vineri, 8 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 9 ianuarie - a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

      Duminică, 10 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

      Luni, 11 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

      Marți, 12 ianuarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 13 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 14 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Vineri, 15 ianuarie - a avut program de audiențe.

      Sâmbătă, 16 ianuarie – a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

      Duminică, 17 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Luni, 18 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

      Marți, 19 ianuarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 20 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 21 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Vineri, 22 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 23 ianuarie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Duminică, 24 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Mircea Vodă  din Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de Te Deum pentru a marca ziua de 24 ianuarie, ce amintește în istoria României de Unirea Principatelor Române; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Luni, 25 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 26 ianuarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 27 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 28 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

      Vineri, 29 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură  la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Duminică, 31 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

 

 

 

FEBRUARIE

 

      Luni, 1 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 27 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a mulțumit părinților slujitori pentru prezența la acest moment aniversar, împlinirea a 27 de ani de la consacrarea episcopală și pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

      Miercuri, 3 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 4 februarie - a avut program de audiențe.

      Vineri, 5 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 6 februarie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Duminică, 7 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinții Apostoli Peru și Pavel din Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în timpul Sfintei Liturghii s-a rostit ectenia celor adormiți, pentru vrednicul de pomenire Teoctist Patriarhul, Părintele nostru, la împlinirea a 106 ani de la naștere; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a oferit „Crucea Sloboziei în grad de Cavaler” domnului Dumitrel Ștefănescu pentru ajutorul jertfelnic oferit acestei parohii; a binecuvântat credincioșii prezenți. 

      Luni, 8 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 9 februarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 10 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 11 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Vineri, 12 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

      Sâmbătă, 13 februarie - a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

      Duminică, 14 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat toți credincioșii prezenți. 

      Luni, 15 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 16 februarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 17 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Joi, 18 februarie -  cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, s-a închinat la moaștele Sfintei Maria Magdalena, ce se află la Mănăstirea Pantocrator, din Drăgănești – Vlașca.

      Vineri, 19 februarie - a avut program de audiențe.

      Sâmbătă, 20 februarie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Duminică, 21 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat grupul de cateheză al parohiei, format din elevi, pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Luni, 22 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârșită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat ședința de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

      Marți, 23 februarie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 24 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la ședința în plen a Adunării Naționale Bisericești.

      Joi, 25 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la ședința în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și la lucrările pe comisii.

      Vineri, 26 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 27 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

      Duminică, 28 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nifon din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie, a săvârșit în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, Taina Sfântului Botez pentru pruncul Iosif Noah, fiul părintelui Secretar Eparhial, Nicușor – Florinel Obretin.

 

MARTIE

      Luni, 1 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 2 martie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 3 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Joi, 4 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Vineri, 5 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 6 martie - Pomenirea morților – Moșii de iarnă - a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Duminică, 7 martie - a slujit Sfânta Liturghie alături de alți șase ierarhi membri ai Sfântului Sinod, în Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Deva, în cadrul căreia a avut loc hirotonia primului arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul.

      Luni, 8 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 9 martie - a avut program de audiențe.

      Miercuri, 10 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Joi, 11 martie - a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a acordat bursele lunare elevilor merituoși din clasa a XII – a, de la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

      Vineri, 12 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă, 13 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Duminică, 14 martie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ierarh Nicoale - Modelu, Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Luni, 15 martie - Începutul Postului Sfintelor Paști - a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

      Marți, 16 martie -  a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți. 

      Miercuri, 17 martie - a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți. 

      Joi, 18 martie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a participat la slujba Pavecerniței Mari și partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți. 

      Vineri, 19 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

      Sâmbătă, 20 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

      Duminică, 21 martie- Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Luni, 22 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 23 martie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Miercuri, 24 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; seara, a participat la Taina Sfântului Maslu, săvârșită la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, despre popasul duhovnicesc al acestei seri și despre însemnătatea Postului Paștelui, care trebuie să fie ziditor de suflete, iar prin Taina Sfântului Maslu vindecător de trupuri. 

      Joi, 25 martie - Buna Vestire - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, cu prilejul hramului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică după care s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai mănăstirii; a binecuvântat credincioșii prezenți.

      Vineri, 26 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Sâmbătă – 27 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

      Duminică, 28 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat maicile și credincioșii prezenți.

      Luni, 29 martie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 30 martie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Miercuri, 31 martie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

 

 

APRILIE

 

      Joi, 1 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Vineri, 2 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Deputat Emil – Florian Dumitru.

      Sâmbătă, 3 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

      Duminică, 4 aprilie - Duminica Sfintei Cruci - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci din Coslogeni, județul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii  prezenți.

      Luni, 5 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

      Marți, 6 aprilie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Miercuri, 7 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

      Joi, 8 aprilie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Vineri, 9 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

      Sâmbătă, 10 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

      Duminică, 11 aprilie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Apostol Andrei - Crăsani, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotesit protosinghel pe preacuviosul părinte stareț Serafim Șurpanu, primind însemnele cuvenite: bederniță și Cruce pectorală; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii  prezenți.

      Luni, 12 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

      Marți, 13 aprilie - a avut program de rugăciune în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

      Miercuri, 14 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; seara a săvârșit în Catedrala Episcopală din Slobozia, Denia Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

      Joi, 15 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.