Agenda PS Parinte Vincentiu

AGENDA

 

PREASFINȚITULUI PĂRINTE VINCENȚIU,

 

EPISCOPUL SLOBOZIEI ȘI CĂLĂRAȘILOR

 

 Anul 2020AUGUST


Sâmbătă, 1 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 2 august - a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; la sfârșitul Sfintei Liturghii, alături de soborul de slujitori, a înconjurat lăcașul de cult sfințind lucrările exterioare realizate la biserica  - paraclis episcopal; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 3 august - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 4 august - a avut program de audiențe.

Miercuri, 5 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 6 august - Schimbarea la Față a Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Tăriceni, Protopopiatul Lehliu,  înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Vineri, 7 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 8 august - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 9 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 10 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Marian Neacșu.

Marți, 11 august - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Marian Pătărlăgeanu, protopop al Protopopiatului Fetești.

Miercuri, 12 august - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 13 august - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe domnul Dragoș Soare.

Vineri, 14 august - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 15 august - Adormirea Maicii Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai mănăstirii.IULIE


Miercuri, 1 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a cercetat lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei.

Joi, 2 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a cercetat lucrările de pictură ce se desfășoară la biserica parohiei Sfântul Proroc Ilie din Slobozia.

Vineri, 3 iulie - a avut program de audiențe; a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 4 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei.

Duminică, 5 iulie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 6 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Marți, 7 iulie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 8 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a cercetat lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei; a primit pe domnul Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița, pe domnul Locotenent - Colonel Laurențiu Nicu, Inspector Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și pe domnul Comisar Șef Mircea Ion Rus, Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Joi, 9 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Vineri, 10 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 11 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei.

Duminică, 12 iulie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 13 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 14 iulie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 15 iulie - a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și lucrările ce se desfășoară la Casa Catedralei.

Joi, 16 iulie - a avut program de audiențe.

Vineri, 17 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor; a primit pe pc pr. Marian Necula, protopop al Protopopiatului Oltenița.

Sâmbătă, 18 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 19 iulie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Frățilești - Sudiți, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 20 iulie - Sfântul slăvitul Proroc Ilie Tesviteanul a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; seara a participat la ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, desfășurată în Reședința Patriarhală.

Marți, 21 iulie - a participat în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, 22 iulie - a participat în Catedrala Patriarhală la slujba de Te Deum, alături de membri Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, săvârșită cu ocazia zilei de naștere a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Joi, 23 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 24 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Sâmbătă, 25 iulie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 26 iulie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica - paraclis Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, de la Mănăstirea Hagieni, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți; după Sfânta Liturghie a cercetat lucrările de pictură ce se execută la biserica veche a mănăstirii Hagieni cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, unde în ultimii ani au fost realizate ample lucrări de restaurare și înfrumusețare a sfântului lăcaș.

Luni, 27 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 iulie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 iulie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 30 iulie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 31 iulie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.IUNIE

Luni, 1 iunie - a avut program de audiențe; a cercetat ostenitorii și sediul Protopopiatului Călărași.

Marți, 2 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Miercuri, 3 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 4 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

Vineri, 5 iunie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 6 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 7 iunie - Pogorârea Sfântului Duh - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit Vecernia Plecării genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite șapte rugăciuni și au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinților Apostoli; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 8 iunie - Sfânta Treime - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Marți, 9 iunie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 10 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 11 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 12 iunie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 13 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 14 iunie - a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat soborul de maici.

Luni, 15 iunie - a avut program de audiențe.

Marți, 16 iunie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Miercuri, 17 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba de hirotesie întru duhovnic pentru cinci preoți nou hirotoniți, care au promovat examenul de duhovnicie, iar în cuvântul de povățuire le-a vorbit despre responsabilitatea pe care o au ca duhovnici față de mântuirea credincioșilor din comunitățile parohiale încredințate; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial;

Joi, 18 iunie - a avut program de audiențe.

Vineri, 19 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 20 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 21 iunie - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 22 iunie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 23 iunie - a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe.

Miercuri, 24 iunie - Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Joi, 25 iunie - a avut program de audiențe.

Vineri, 26 iunie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 27 iunie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 28 iunie - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara a participat la Slujba Privegherii săvârșită în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; a vorbit credincioșilor despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre modelul lor de credință și jertfă pentru vestirea Sfintei Evanghelii; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 29 iunie - Sfinții Apostoli Petru și Pavel - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 11 ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost întronizat arhiereu peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Parastasului pentru adormiții robii lui Dumnezeu, Petru și Elena, părinții Preasfinției Sale; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Marți, 30 iunie - a avut program de audiențe.MAI


Vineri, 1 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Sâmbătă, 2 mai - a cercetat biserica și obștea mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Duminică, 3 mai - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cuvântul de învățătură a vorbit despre femeile mironosițe, care sunt cinstite în această Duminică, numite și ucenițele Domnului, pentru credincioșia arătată Mântuitorului Iisus Hristos, atât în timpul vieții, dar mai ales după răstignirea și înmormântarea Sa, subliniind faptul că în această zi este cinstită femeia creștină, izvor  de lumină și credință în „Biserica cea mică” – familia creștină.

Luni, 4 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 5 mai - a avut program de audiențe.

Miercuri, 6 mai - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 7 mai - a cercetat biserica și obștea mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Vineri, 8 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 9 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 10 mai - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinții Voievozi și Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat slujitorii și obștea mănăstirii.

Luni, 11 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 12 mai - a avut program de audiențe.

Miercuri, 13 mai - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 14 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 15 mai - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 16 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 17 mai - a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat soborul de maici.

Luni, 18 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc pr. Mihail Zotta, protopop al Protopopiatului Lehliu.

Marți, 19 mai - a avut program de audiențe.

Miercuri, 20 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 21 mai  - Sfinții Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 22 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 23 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 24 mai - a slujit Sfânta Liturghie în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat soborul de maici.

Luni, 25 mai - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

Marți, 26 mai - a avut program de audiențe.

Miercuri, 27 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 28 mai - Înălțarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, cu ocazia hramului acesteia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, iar pentru respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, credincioșii prezenți au urmărit slujba de pe platoul catedralei, unde a fost amplasat un ecran de dimensiuni mari; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după Sfânta Liturghie a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori ai Catedralei Episcopale; la ora 11:00 a  săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului, în pridvorul Catedralei Episcopale, alături de doar doi reprezentanți ai autorităților locale și credincioșii prezenți la slujbă, iar în cuvântul de final a subliniat faptul că și în stare de alertă Sfânta Biserică Ortodoxă nu i-a uitat pe fericiții eroi ai neamului românesc.

Vineri, 29 mai - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 30 mai - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 31 mai - a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.


APRILIE


Joi, 16 aprilie - Sfânta și Marea Joi - a săvârșit slujba Deniei celor 12 Evanghelii la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; la sfârșitul slujbei, a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat toți slujitorii.

Vineri, 17 aprilie - Sfânta și Marea Vineri -  a săvârșit slujba Deniei Prohodului Domnului la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia; la sfârșitul slujbei, după înconjurarea bisericii, în procesiune cu Sfântul Epitaf, a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat toți slujitorii.

Sâmbătă, 18 aprilie - Sfânta și Marea Sâmbătă - a primit la biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial delegația condusă de pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial, care a întâmpinat la aeroportul din Otopeni Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim și care a fost adusă și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor.

Duminică, 19 aprilie - Învierea Domnului – la miezul nopții a săvârșit la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia Slujba Învierii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a oferit slujitorilor Catedralei Sfânta Lumină; a slujit Sfânta Liturghie în Catedrală și a ținut cuvânt de învățătură despre Învierea Domnului; la ora 11:30 a săvârșit Slujba Vecerniei, numită și „A doua Înviere” la Catedrala Episcopală; a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat toți slujitorii.

Luni, 20 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Marți, 21 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Miercuri, 22 aprilie - a avut program de audiențe.

Joi, 23 aprilie – Sf. M. M. Gheorghe - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Vineri, 24 aprilie - Izvorul Tămăduirii - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea, monument istoric, cu hramurile Sfinții Voievozi și Izvorul Tămăduirii din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; după oficierea Sfintei Liturghii, a sfințit Aghiasma, după rânduiala specifică Săptămânii Luminate; a binecuvântat slujitorii și obștea mănăstirii.

Sâmbătă, 25 aprilie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 26 aprilie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală  Înălțarea Domnului din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; în cuvântul de învățătură a vorbit despre încredințarea lui Toma, despre îndemnul Mântuitorului: „Nu fi necredincios, ci credincios” și fericirea pe care o afirmă Mântuitorul „Fericiți cei ce nu au văzut și au crezul!”.

Luni, 27 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, vicar eparhial și exarh suplinitor.

Marți, 28 aprilie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 aprilie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Joi, 30 aprilie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.MARTIE


Duminică, 1 martie - a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Ceacu cu hramurile Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Sfântul Ierarh Nicolae, din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Răzvan Adrian Ivăneț, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Adâncata, din Protopopiatul Urziceni, cu hramul Sfânta Treime din județul Ialomița, iar pe diaconul Adrian Liviu Marina, l-a hirotonit preot pe seama Capelei Spitalului Anghel Saligny din Fetești, cu hramul Sfinții doctori fără de arginți din județul Ialomița, Protopopiatul Fetești; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a acordat „Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor” domnului primar Marius Ciobanu, ca semn al recunoștinței pentru implicarea în comunitatea creștină din localitatea Ceacu; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 2 martie - Începutul Postului Sfintelor Paști - a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea întâi a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Marți, 3 martie - a avut program de audiențe; a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea a doua a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Miercuri, 4 martie - a participat la prima Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite din Postul Mare, în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; seara, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari și partea a treia a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; la sfârșitul slujbei a ținut cuvânt de învățătură și a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Joi, 5 martie - a avut program de audiențe; seara a participat la slujba Pavecerniței Mari și partea a patra a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, săvârșită de preoții slujitori, la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia; a binecuvântat elevii seminariști și credincioșii prezenți.

Vineri, 6 martie - a participat la Liturghia a Darurilor mai înainte sfințite, în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 7 martie - a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 8 martie - Duminica Ortodoxiei - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Nicușor Cezar Cloșcă, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Progresu, din Protopopiatul Fetești, iar pe diaconul Răzvan Adrian Ivăneț l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Adâncata, cu hramul Sfânta Treime, din Protopopiatul Urziceni; a acordat rangul de arhidiacon, pc diac. Andrei Cornel Petre, slujitor la Catedrala Episcopală și Inspector Cabinet Chiriarh în cadrul Centrului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor; după citirea Pastoralei Sfântului Sinod s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 9 martie – Vineri 13 martie – program de reculegere și rugăciune.

Sâmbătă, 14 martie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial și a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul.

Duminică, 15 martie - a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Mihai Liviu Amariei, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Zimbru, din Protopopiatul Lehliu, iar pe diaconul Nicușor Cezar Cloșcă l-a hirotonit preot pe seama Parohiei Progresu, din Protopopiatul Fetești; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; s-a organizat colecta pentru Fondul Central Misionar; a binecuvântat toți credincioșii prezenți.  FEBRUARIE


Sâmbătă, 1 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 2 februarie - Întâmpinarea Domnului - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi; a acordat prin hirotesie, rangul de iconom - stavrofor preacucernicilor părinți Relu Florin Mocanu, de la Parohia Coșereni II Protopopiatul Urziceni și Alexandru Vișan de la Parohia Dridu Movila, Protopopiatul Urziceni; a acordat prin hirotesie rangul de iconom preacucernicilor părinți Florin Țițeică de la parohia Sălcioara, Protopopiatul Lehliu, Ion Costache de la Parohia Misleanu, Protopopiatul Slobozia, Nicușor Comșa de la Parohia Andrășești, Protopopiatul Slobozia, Mihai Nilă de la Parohia Iezeru, Protopopiatul Fetești, Florin Jugănaru de la Parohia Săveni, Protopopiatul Fetești, a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preacucernicilor părinți: Gabriel Toma de la parohia Plevna, Protopopiatul Lehliu, Ciprian Loredan Banu de la Parohia Aprozi, Protopopiatul Oltenița, Constantin Ionuț Dociu de la Parohia Nuci, Protopopiatul Oltenița și Marian Ferenț de la Parohia Podu Pitarului, Protopopiatul Oltenița; la sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 26 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică și a mulțumit părinților slujitori pentru prezența la acest moment aniversar, împlinirea a 26 de ani de la consacrarea episcopală și pentru bucuria comuniunii în slujire; după Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul de a-l felicita și de a primi binecuvântarea Chiriarhului locului.

Luni, 3 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 4 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 5 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 6 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 7 februarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 8 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 9 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Amara II, Protopopiatul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat membrii grupului de cateheză al parohiei pentru frumoasele cântări de la momentul chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 10 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 11 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 12 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Catedrala Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Adunării Naționale Bisericești; a participat la ședința în plen a Adunării Naționale Bisericești.

Joi, 13 februarie - a participat la slujba Te Deum-ului, oficiată în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală, cu ocazia deschiderii lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române; a participat la ședința în plen a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și la lucrările pe comisii.

Vineri, 14 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Sâmbătă, 15 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminica, 16 februarie - a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Perieți, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul din Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat grupul de cateheză al parohiei, format din elevi, pentru cântecele religioase intonate la vremea chinonicului; a oferit copiilor prezenți la slujbă cruciulițe pectorale ca semn al popasului de rugăciune făcut la această parohie; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 17 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 18 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 19 februarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 20 februarie - a prezidat ședința Consiliului Eparhial; a participat la slujba Te Deum-ului săvârșită în biserica-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial, cu prilejul deschiderii lucrărilor Adunării Eparhiale; a prezidat ședința de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Vineri, 21 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 22 februarie - Pomenirea morților – Moșii de iarnă - a săvârșit slujba Parastasului pentru cei trecuți la Domnul în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial.

Duminică, 23 februarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din orașul Lehliu-Gară, Protopopiatul Lehliu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotonit diacon pe teologul Adrian Liviu Marina, urmând să fie hirotonit preot pe seama Capelei Spitalului Anghel Saligny din Fetești, cu hramul Sfinții doctori fără de arginți din județul Ialomița; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.

Luni, 24 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 25 februarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 26 februarie - a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 27 februarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Vineri, 28 februarie - a avut program de audiențe.

Sâmbătă, 29 februarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

 

IANUARIE

Miercuri, 1 ianuarie - Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (Anul Nou) - a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți. 

Joi, 2 decembrie – cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Galaction, a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Pantocrator din Episcopia Alexandriei și Teleormanului.

Vineri, 3 decembrie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Sâmbătă, 4 decembrie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 5 decembrie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; după Sfânta Liturghie a primit pe slujitorii Catedralei Episcopale cu botezul și a binecuvântat și stropit cu Aghiasmă Mare ostenitorii și birourile Centrului Eparhial, Reședința Episcopală, Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Mina și Centrul Social.

Luni, 6 ianuarie - Botezul Domnului ( Boboteaza-Dumnezeiasca Arătare) - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena – Volna din Municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a săvârșit slujba Aghiasmei Mari; a binecuvântat credincioșii prezenți; a mers în procesiune alături de soborul de preoți și diaconi, autorități locale și județene și mulțime de credincioși, până pe malul Dunării, în Parcul Central al Municipiului Călărași; a aruncat în apă crucea și a binecuvântat pe cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat în apă pentru a o recupera.

Marți, 7 ianuarie - Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Miercuri, 8 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Joi, 9 ianuarie - a avut program de audiențe.

Vineri, 10 ianuarie - a cercetat biserica și viețuitorii Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Sâmbătă, 11 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 12 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica parohiei misionare Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Stațiunea Mărculești, Protopopiatul Fetești, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a hirotesit întru iconom pe pc pr. Ciprian Marian Piperea, pentru lucrarea jertfelnică desfășurată în parohie; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a dăruit pentru biserica parohiei două cruci de binecuvântare aurite; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 13 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 14 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe domnul Marian Neacșu, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE).

Miercuri, 15 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe domnul Director Mircea Parfene.

Joi, 16 ianuarie - a avut program de audiențe; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

 Vineri, 17 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc pr. Aurel Berbec, protopop al Protopopiatului Urziceni.

Sâmbătă, 18 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 19 ianuarie - a slujit Sfânta Liturghie la biserica din lemn – monument istoric a parohiei Buna Vestire din Municipiul Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 20 ianuarie - a avut program de audiențe; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.

Marți, 21 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 22 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 23 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Vineri, 24 ianuarie - a cercetat biserica și obștea Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara; a cercetat biserica și obștea Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Sâmbătă, 25 ianuarie - a cercetat Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia și Casa Catedralei.

Duminică, 26 ianuarie - a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la parohia Mircea Vodă din Municipiul Călărași, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a felicitat membrii grupului de cateheză al parohiei pentru frumoasele cântări de la momentul chinonicului; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Luni, 27 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative.

Marți, 28 ianuarie - a avut program de audiențe.

Miercuri, 29 ianuarie - a participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica – paraclis episcopal cu hramul Sfântul Mare Mucenic Mina din incinta Centrului Eparhial; a prezidat ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial.

Joi, 30 ianuarie - Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur - a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi; a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică; a binecuvântat credincioșii prezenți.

Vineri, 31 ianuarie - a avut program de audiențe cu ppcc pr. consilieri eparhiali și a rezolvat probleme administrative; a primit pe pc arhim. Rafail Mîț, Vicar Eparhial și Exarh suplinitor.