Protopopiate

10 teologi au susținut EXAMENUL DE CAPACITATE PREOȚEASCĂ în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

07 Oct 2021
10:31

           Joi, 7 octombrie 2021, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, 10 teologi, candidați la preoție care doresc să ocupe posturile vacante din parohiile Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au susținut EXAMENUL DE CAPACITATE PREOȚEASCĂ.

           Tot în această zi doi preoți au susținut și ei EXAMENUL DE SELECȚIONARE ÎN MEDIUL URBAN.

           Examenul a respectat toate măsurile de igienă impuse de Situația de Alertă, astfel candidații fiind în deplină siguranță.

           Pentru examenul de capacitate candidații au trebuit să parcurgă Bibliografia aprobată de Permanența Consiliului Eparhial.

           Examenul de capacitate preoțească a fost precedat de un test psihologic eliminatoriu, urmând susținerea unei probe scrise prin care se verifică cunoștințele de teologie dogmatică și morală și a unei probe orale prin care sunt verificate cunoștințele de dogmatică, liturgică, pastorală, drept și administrație bisericească, omiletică și catehetică.

           Cei doi preoți au susținut proba practică în Paraclisul din incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

           Candidații care vor fi declarați admiși vor putea candida pentru ocuparea unui post vacant de preot.