Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia este în Slobozia

Peste 8.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 3 November, 2017
Recomanda

Vineri, 03 noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu toţi preoţii Eparhiei noastre şi peste 8.000 de credincioşi au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care a adus multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei.

 

Preasfințitul Părinte Vincențiu mulțumește Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului pentru odorul adus în Slobozia - Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia

După oficierea slujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Vincențiu a mulțumit Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului pentru dragostea arătată față de credincioșii din Bărăgan, prin trimiterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului în Eparhia noastră.

 

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia purtată în procesiune pe străzile Sloboziei

Toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinţii Voievozi”, important centru spiritual al zonei şi cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioşilor, alături de moaştele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

 

Pelerinaj desfăşurat cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

Pelerinajul a fost desfăşurat cu ocazia sărbătoririi hramului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

 

Programul slujirii la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia

Duminica dinaintea hramului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, începând cu ora 09:00, va sluji Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

 

Doi ierarhi vor sluji la hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.

 

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până joi, 9 noiembrie 2017.

 

Procesiunea cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia a fost transmisă live pe site-urile Asociației Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare