Preasfințitul Vincențiu a târnosit biserica parohială din LĂCUSTENI

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea Lăcusteni, Duminică, 29 octombrie 2017, unde a sfințit lucrările exterioare, a întocmit Sfânta Masă, a sfinţit veşmântului pictural şi catapeteasma.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul fetesti
Data: 29 October, 2017
Recomanda

(FOTO: Târnosirea bisericii parohiale din localitatea Platonești)

 

Duminică, 29 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea LĂCUSTENI, comuna Platonești, din cadrul Protopopiatului Fetești pentru a târnosii (sfinții) biserica parohială, având ca ocrotitori spirituali pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, unde s-au realizat ample lucrări de renovare, consolidare și refacerea veșmântului pictural.

 

Biserica din Lăcusteni: lucrări de mare amploare.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat și au sfințit lucrările exterioare ale lăcaşului de cult din localitatea Lăcusteni. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmată de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

 

PS Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica Parohială din Lăcusteni, în conjurat de un ales sobor.

Sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preoţi şi diaconi.

 

PS Vincențiu a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre vindecarea femeii, care de 12 ani avea o suferință foarte mare, doar prin atingerea de Mântuitorul și despre învierea fiicei lui Iair, despre puterea credinței în Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.

 

PS Vincențiu a acordat acte de cinstire preotului paroh din Lăcusteni și primarului

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Adrian Radu de la parohia Lăcusteni, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cruce Aniversară”, domnului primar Florinel Negraru pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.

 

Daruri pentru copiii din Parohia Lăcusteni

Copiii care au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în localitatea Lăcusteni, au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe.

 

Șansă unică pentru mulți dintre locuitorii din localitatea Lăcusteni

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă a Parohiei Lăcusteni, nou sfinţită.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, dar și toți locuitorii localității Lăcusteni. 


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare