Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 20 September, 2017
Recomanda

Miercuri, 20 septembrie 2017, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Ordinea de zi a avut măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

 Din hotărârile Permanenţei Consiliului Eparhial amintim:

- S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru organizarea Procesiunii cu Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Rohia, în ziua de 3 noiembrie 2017, eveniment prilejuit de hramul Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia;

- S-au  aprobat diverse lucrări la mai multe biserici și case parohiale din Eparhie:

- începerea lucrărilor de construire a unei capele mortuare în incinta curții bisericii parohiale în latura de SV din localitatea valea Roșie, Protopopiatul Oltenița;

- înlocuirea geamurilor din turlele Sfântului Lăcaș al Municipiului Călărași cu hramul „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Protopopiatul Călărași;

- vopsirea cu vopsea anticorozivă a acoperișului din tablă zincată, înlocuirea ferestrelor de la turla mare și montarea unui sistem de deschidere cu acționare electrică, reparații și finisaje exterioare la Parohia Mircea Vodă – Călărași, Protopopiatul Călărași.

- S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru organizarea unui pelerinaj cu titlul „Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României”, ce se va desfășura în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2017.

- S-au aprobat ajutoare financiare pentru mai multe cazuri medicale deosebite, din fondurile destinate pentru aceste situații.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare