Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a întâlnit cu profesorii Seminarului

Protopopiatul slobozia

Data: 11 September, 2017
Recomanda

Luni, 11 septembrie 2017, după festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia a avut loc şedinţa Consiliului Profesoral, sub preşedinţia Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Din partea Centrului Eparhial au fost prezenţi preacucernicii părinţi consilieri Marius Gabriel Purcărea şi Manuel Rusu, iar din partea Seminarului au participat părinţii profesori şi doamnele profesoare care predau disciplinele laice.

Pe ordinea de zi au fost discuţii privind analiza procesului instructiv educativ desfăşurat în anul şcolar 2016-2017 şi prezentarea obiectivelor stabilite pentru anul şcolar tocmai început.

În deschiderea şedinţei, Ierarhul a adresat cadrelor didactice un mesaj de responsabilizare, subliniind faptul că Seminarul Teologic este o şcoală vocaţională în care cunoştinţele intelectuale trebuie să se împletească în mod armonios cu formarea duhovnicească.

Preacucernicul părinte director a prezentat activităţile derulate în anul şcolar precedent, punctând rezultatele obţinute de elevii seminarişti la examenul de atestare a competenţelor profesionale, la examenul de Bacalaureat şi admitere la facultate, precum şi rezultatele admiterii în clasa a IX-a.

În cadrul şedinţei au fost trecute în revistă lucrările efectuate până în prezent pentru îmbunătăţirea bazei materiale a şcolii, precum şi încadrarea personalului didactic pe materii şi ani de studiu.

Ultima parte a şedinţei a fost dedicată prezentării obiectivelor propuse pentru anul şcolar 2017-2018. Printre priorităţile stabilite de conducerea şcolii se numără pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat, intensificarea acţiunilor de promovare a ofertei educaţionale a Seminarului, corelarea formării intelectuale cu cea duhovnicească a elevilor, diversificarea activităţilor de colaborare cu părinţii, modernizarea spaţiilor de locuit de la cămin şi a grupurilor sanitare, iniţierea unui program de practică predicatorială a elevilor din anul IV, intensificarea relaţiilor cu şcolile din Episcopie, în special cele gimnaziale, derularea unui Simpozion naţional pe tema anului comemorativ 2018, încheierea unui parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

La finalul întâlnirii, Preasfinţia Sa a vizitat biblioteca, şantierul de pictură de la noul paraclis şi sălile de clasă, binecuvântând elevii, părinţii şi profesorii şi personalul auxiliar al şcolii.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare