Deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 11 September, 2017
Recomanda

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat luni, 11 septembrie 2017, la deschiderea Anului Şcolar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Pentru a doua oară, și anul acesta, deschiderea Anului Şcolar a avut loc în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2017-2018: „Lumina educaţiei – speranţă pentru viaţă”.

Domnul Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița a prezentat un mesaj la deschiderea anului şcolar 2017-2018.

Pe lângă elevi și părinți, în Catedrala Episcopală din Slobozia au fost prezenți reprezentanţii autorităţilor județene și locale.

Preasfinția Sa a ţinut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât şi de  gratuitatea mesei elevilor care au media peste 8,00. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi, a vorbit despre vocație, care este o primă condiție pentru elevul seminarist, şi i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care trebuie să lumineze celor din întuneric, ca prin educaţia creştină primită în Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, să devină intelectualii creștini ai zilelor noastre.

Pentru elevii din primul an școlar dar și pentru elevii din ceilalți ani, Preasfinția Sa a prezentat corpul profesoral și pe noul profesor de muzică psaltică, preacucernicul părinte Daniel Alexandru Vasile.

Părintele Director Sebastian Marin a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântările arhierești și pentru grija pe care o poartă acestei instituții de învățământ teologic, despre modernizările aduse la căminul Seminarului, și clasele de curs. De anul acesta în incinta Seminarului s-a amenajat și s-a pictat noul paraclis cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare