Încununarea bucuriei prin Sfânta Liturghie Arhierească

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 10 September, 2017
Recomanda

Sfânta Liturghie arhierească la Călărași, prilejuită de prezența Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna,

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

 

Duminică, 10 septembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-a aflat spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna.

S-a creat deja o tradiție ca la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnă credincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune și mulțumire, în comuniune, printr-o procesiune pe străzile municipiului.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinţii protopopi din județul Călărași, preoţi şi diaconi.

Corul Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru elevii care vor începe anul școlar, luni, 11 septembrie 2017

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumire Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului. A îndemnat credincioșii să-L urmeze pe Hristos, „Lumina lumii” pentru a da răspuns bun la chemarea pe care Mântuitorul Iisus Hristos o va face fiecăruia dintre noi.

Cu această ocazie, dar și ca semn de mulțumire, Preasfinția Sa a dăruit preacuvioasei maici starețe Macrina și soborului de maici de la Mănăstirea Dragomirna, mai multe albume și cărți tipărite în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare