4 ani de bucurie duhovnicească în comuniune

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 8 September, 2017
Recomanda

Vineri, 8 septembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a întâmpinat Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Toţi preoţii din județul Călărași şi peste 3.000 de credincioşi au întâmpinat Icoana Maicii Domnului la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora 17:30.

După primirea icoanei toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența  a mii de credincioși și autorități locale și județene. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna a fost depusă într-un baldachin, în curtea bisericii, spre închinare tuturor credincioşilor.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc s-a format deja o tradiție în cei patru ani în care și credincioșii din județul Călărași să fie binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului.

A urmat slujba Privegherii în Biserica Sfinții Împărați – Volna în prezența Preasfinției Sale.

Duminică, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în această biserică parohială.

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care va mai rămâne la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași până Duminică, 10 septembrie 2017, ora 15:00.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare