Parohia Cuza Vodă din Slobozia a sărbătorit hramul și zece ani de la târnosire

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 8 September, 2017
Recomanda

Vineri, 8 septembrie 2017, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia, şi-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din anul nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte preacucernicii părinţi consilieri Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, iar răspunsurile la strană au fost date de membri mireni ai Corului „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia și Grupul de Cateheză Speranța al parohiei „Naşterea Maicii Domnului” – Cuza Vodă - Slobozia.

La slujbă au participat, pe lângă mulţime de credincioşi și reprezentanții autorităţilor locale.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor a vorbit credincioşilor prezenţi, plecând de la pericopa evanghelică, despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea şi slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veşnică cu care o laudă puterile cereşti şi despre slujbele şi rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toţi fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum şi cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinţii şi aleşii lui Dumnezeu. Preasfinţia Sa a spus credincioşii prezenţi că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieţii, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

Preasfinția Sa a amintit de datoria creștinilor de a primi cu inimă deschisă darul nașterii de prunci de ai crește și educa întru învățătura creștină. I-a îndemnat pe credincioși, acum la începutul noului an școlar, să-i ajute cu cele necesare pe copiii din familiile sărace, pentru ca începutul școlii să fie o bucurie pentru toți.

Preasfinția Sa a dăruit câte o icoană diptic copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat la vremea chinonicului.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de parastas pentru fericiţii ctitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

În curtea parohială Grupul de Cateheză „Speranța” a pus în scenă o piesă de teatru, purtând titlul „Florile Maicii Domnului” având ca îndrumător pe doamna profesoară Ecaterina Stroe.

Acest eveniment a marcat și zece ani de la târnosirea bisericii, purtând mesajul generic „2007 -2017. Un deceniu de slujire și pastorație în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii, copii, tineri și vârstnici, urându-le mulți ani pe pământ spre Slava lui Dumnezeu.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare