Ultima zi a pelerinajului în Țara Sfântă – Ziua a VI-a

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 7 April, 2016
Recomanda

În ultima zi a pelerinajului în Țara Sfântă, grupul de pelerini a mers mai întâi să se închine în biserica din Ein Karem, în peștera unde s-a născut Sfântul Ioan Botezătorul, din bătrânii părinți Zaharia și Elisabeta.

La porunca regelui Irod ca toți pruncii de doi ani și mai jos să fie uciși, mama Sfântului Ioan, Elisabeta, a fugit spre munte să se ascundă de prigonire și fiind cu vârsta înaintată, a grăit muntelui lui Dumnezeu să primească pe pruncul Ioan, iar muntele s-a deschis cu o peșteră în care s-au ascuns mama cu pruncul. Mama pruncului a mai trăit 40 de zile, iar apoi pruncul a fost crescut de înger până la vârsta la care ieșind, propovăduia venirea și botezul Mântuitorului. Aici, în curtea bisericii, se află scrisă în mai multe limbi binecuvântarea rostită de Zaharia, tatăl pruncului, după ce a scris pe o tăblie că Ioan va fi numele lui, dezlegându-i-se limba.

De aici pelerinii au purces spre Lidia, unde se află biserica și mormântul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. S-au închinat cu evlavie la sfintele moaște, la mormântul ce se află sub naosul bisericii și au cântat imnul acatist al Sfântului. Aici se cinstește și lanțul cu care Sfântul lui Dumnezeu a fost legat.

Mergând mai departe, cu un popas la grădinile persane, pelerinii au mers spre malul Mediteranei, în biserica numită Stela Maris, a Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea marinarilor, ridicată pe locul peșterii Sfântului Ilie, unde Sfântul s-a nevoit înainte de a se retrage în pustiul Hozevei, la pârâul Cherit. Bolta acestei biserici este pictată frumos cu scene din viața Sfântului Prooroc Ilie.

Binecuvintează Doamne pe toți pelerinii la Sfintele Locuri ca sănătoși, în pace și cu bună-sporire întorcându-se, să Te laude pe Tine din toată inima, amin!

Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare