Noutăți. Ziua a cincea în Țara Sfântă. Pe urmele Mântuitorului

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 6 April, 2016
Recomanda

În ziua a cincea a călătoriei în Țara Sfântă, pelerinii au urcat mai întâi pe Muntele Tabor, închinându-se în biserica Schimbării la Față a Mântuitorului și ascultând cu evlavie citirea Sfintei Evanghelii.

De acolo au mers spre Galileea, o regiune foarte frumoasă a Țării Sfinte, îmbelșugată, ajungând în Nazaret, orașul Maicii Domnului, unde se află până astăzi parte din zidurile casei sfinților Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului.

Tot aici în Nazaret s-au închinat la biserica de la Izvorul Maicii Domnului, unde se află și o icoană înfățișând pe Arhanghelul Gavriil, care binevestește întruparea Mântuitorului, pelerinii gustând și din apa acestui izvor.

Drumul a continuat prin Cana Galileii, la locul unde Mântuitorul a săvârșit prima minune, a transformării apei în vin. Aici Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a citit pericopa evanghelică a acestui moment. În această biserică se păstrează până astăzi două dintre vasele în care Mântuitorul a transformat apa în vin.

De aici au pursec în Capernaum, unde au văzut Muntele Fericirilor, Marea Galileii, locul unde Mântuitorul a hrănit mulțimile cu 5 pâini și 2 pești și piatra și locul pe care au stat Sfinții Apostoli, când Mântuitorul vorbea mulțimilor din corabia ancorată la țărm.

Ziua s-a încheiat cu vizitarea unei frumoase mănăstiri, a Sfinților Apostoli, aflată de asemenea lângă Marea Tiberiadei.

Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare