Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu – ziua a patra în Țara Sfântă

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 4 April, 2016
Recomanda

Luni, 4 aprilie 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a descoperit pelerinilor noi așezăminte sfinte, locuri pline de o încărcătură spirituală nemărginită.

Ziua a patra a pelerinajului în Țara Sfântă a început cu vizita la așezământul românesc din Ierusalim, unde au fost primiți de preacuviosul părinte Arhimandrit Teofil, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim.

După aceea au mers prin pustiul Hozevei, spre Mănăstirea Sfântul Gheorghe, unde se află spre închinare moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, sfânt român în Țara Sfântă. Tot acolo se află și peștera Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.

În continuarea pelerinajului au mers la râul Iordan, la locul botezului Domnului, unde, cântând troparul, au fost binecuvântați cu apa Iordanului. Tot în împrejurimile Iordanului, s-au închinat la Mănăstirea Sfântului Gherasim de la Iordan, care s-a nevoit în acele locuri, având alături un leu, care i-a fost credincios toată viața, după ce Sfântul l-a salvat, scoțându-i un spin din picior. Aici, într-o peșteră, Maica Domnului a poposit cu Pruncul Iisus, ca să-L alăpteze, și acum se află în această peșteră o frumoasă icoană.

Ajungând în Ierihon, au poposit la dudul lui Zaheu, locul prin care a trecut Mântuitorul, s-au închinat în Sfânta Biserică și apoi au mers spre închinare și răgaz la Așezământul Românesc de la Ierihon.

 

Pelerinajul va continua și zilele următoare, când vă vom arăta și alte locuri pline de spiritualitate din Țara Sfântă.

Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare