Marșul pentru viață se organizează și în Eparhia Sloboziei și Călărașilor în data de 24 martie 2018

Marți, 20 februarie 2018, în ședința de lucru a PERMANENȚEI CONSILIULUI EPARHIAL din cadrul Centrului Eparhial s-au aprobat mai multe solicitări din partea preoților.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 20 February, 2018
Recomanda

Marți, 20 februarie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

S-a aprobat acordarea rangului bisericesc de ICONOM, preacucernicului preot paroh Ștefan Ion de la Parohia Armășești, Protopopiatul Urziceni.

S-a aprobat noua componență a Consistoriului Protopopesc din cadrul Protopopiatului Fetești.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v Pentru Parohia Dichiseni, din Protopopiatul Călărași, s-a aprobat înlocuirea treptelor și balustradei de la clopotniță.

 

v Pentru Parohia Săveni, din Protopopiatul Fetești, s-a aprobat achiziționarea unui baldachin din lemn de stejar sculptat dimensiune 140x250x70cm, pentru icoana Maicii Domnului Prodromița.

 

v Pentru Parohia Andrășești,din Protopopiatul Slobozia, s-a aprobat achiziționarea și montarea ușilor de acces în biserica parohială.

 

 

S-a luat act de adresa Cancelariei Sfântului Sinod, nr. 981/29 ianuarie 2018, cu privire la organizarea celei de-a VIII-a ediții a Marșului pentru viață – 2018. Tot în cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-au aprobat și măsuri pentru organizarea Marșului pentru viață în Eparhia Sloboziei și Călărașilor la nivelul fiecăruia din cele șase protopopiate, în ziua de sâmbătă, 24 martie 2018, conform programului înaintat de fiecare Protopopiat.

 

S-a aprobat desfășurarea protocolului de parteneriat social – filantropic dintre Protopopiatul Slobozia, prin Serviciul social acordat în comunitate, destinat persoanelor adulte, și Parohia Păltiniș, pentru o perioadă 2018-2021 și pentru desfășurarea activităților propuse în cadrul proiectului social – filantropic propus de Parohia Păltiniș în cadrul protocolului de parteneriat.

Sectorul Mass-Media a prezentat spre aprobare cereri pentru realizarea de conturi de socializare, cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohiile:

v Parohia „Sfântul Nicolae” – Oltenița Nord, Protopopiatul Oltenița;

 

v  Parohia Radu Negru, Protopopiatul Călărași;

 

S-a luat act de achiziția VPS-ului (Virtual Private Server), având ca scop îmbunătățirea semnificativă a informației reale furnizată de Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin Rețeaua Informațională.

 

Tot în cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat  act de notificarea a echipei ROTLD (Romania Top Level Domain) prin care suntem informați că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro”.

Toate parohiile, care au în proprietate un domeniu web, vor primi o adresă prin care li se va aduce la cunoștință despre tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile „.ro” pe care le dețin și modalitatea de plată.

 

Prin grija Asociației Socio - Culturale Matei Basarab s-au aprobat ajutoare financiare în valoare de 6.700 lei pentru mai multe cazuri medicale deosebite.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare