Slujbă arhierească la Biserica Monument Istoric din Armășești

Duminică, 11 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Gheorghe din Armășești Protopopiatul Urziceni. Biserica este monument istoric de categoria A.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 18 February, 2018
Recomanda

Slujbă Arhierească la o parohie monument istoric de categoria A

 

Duminică, 18 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Armășești, monument istoric, din Protopopiatul Urziceni  unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească.

 

Sub proția Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Aurel Berbec, preoţi şi diaconi.

 

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părinte Cătălin Stanciu,  a dat răspunsurile liturgice.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

         Un nou giulgiu pentru Sfânta Masă

 

 Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe,a fost îmbrăcarea cu giulgiu nou a Sfintei Mese slujbă ce a consacrat altarul de jertfă al bisericii, monument istoric.

 

PS Vincențiu. Cuvânt de învățătură despre Postul ce urmează

Preasfinţitul Părinte, în cuvântul de învățătură, a vorbit despre urcușul duhovnicesc care se deschide în fața noastră timp de șapte săptămâni, despre postul plăcut lui Dumnezeu la care ne cheamă Mântuitorul Iisus Hristos, despre bogăția de har pe care o primim în această perioadă binecuvântată a Sfântului și Marelui Post.

 

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom pe părintele Ion Ștefan pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și a daruit  bisericii o Cruce pentru Sfânta Masă și Domnilor Gheorghiță Gheorghe și Ionuț Birișu câte o Biblie pentru binefacerile aduse acestei parohii.


Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit fiecarui copil câte o cruciuliță și câte o carte de rugăciuni pentru copii.

 

          După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa înconjurat de soborul de slujitori au săvârșit slujba  parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestei parohii

 ISTORICUL BISERICII.

Lăcașul de cult este monument isotric și este încadrat in categoria A.

Biserica este aşezată în centrul istoric al satului, în imediata vecinătate a Grupului Şcolar „Iordache Zossima“, una dintre primele şcoli agrare din România. Biserica este monument istoric şi a fost ctitorită în anul 1778, de către   căpitanul Ioniţă Nenişor, în locul unei biserici de lemn, construit de logofătul Dinu Raneti. Paharnicul Gheorghe (Iordache) Zossima, proprietarul moşiei Armăşeşti şi secretar al Mitropoliei Ungrovlahiei, a refăcut, în anii 1859-1860 biserica în forma păstrată până astăzi. 


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare