26.000 de lei pentru cazuri medicale deosebite aprobate în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

Luni, 12 februarie 2018, în şedinţa de lucru a PERMANENŢEI CONSILIULUI EPARHIAL din cadrul Centrului Eparhial s-au aprobat mai multe solicitări din partea preoților.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 12 February, 2018
Recomanda

Luni, 12 februarie 2018, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În ședința de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul mănăstirilor și parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v Pentru Parohia Curcani, din Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat montarea unui termoșemineu în capela cimitirului parohial.

 

v Pentru Parohia Gălbinași, din Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat înlocuirea stranelor și mobilierul din biserica parohială, cu unele noi confecționate din lemn de stejar și decorate cu sculptură manuală.

 

S-a aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur – Slobozia şi Protopopiatul Urziceni, pentru a desfăşura şedinţe săptămânale de educaţie plastică, în locaţia Seminarului, la care să participe elevii seminarişti îndeletniciţi spre pictură, sub îndrumarea doamnei preotese Victoriţa Berbec, precum şi pentru înfiinţarea unui cerc de pictură al Seminarului Teologic Slobozia, care să poarte numele Cercul de pictură Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu Zugravul.

În cadrul ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat arhiereasca binecuvântare pentru participarea Coralei Sfântul Mare Mucenic Mina, urmare a invitaţiei Consiliului Judeţean Ialomiţa, la Târgul de Turism al României de la Pavilionul Expoziţional Romexpo - Bucureşti, în ziua de joi, 22 februarie 2018, alături de Ansamblul Doina Bărăganului.

Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a aprobat acordarea rangului de ICONOM SAVROFOR cu distincția „Crucea Sloboziei” pentru preacucernicul părinte Ioan – Florin Simion, consilier administrativ-bisericesc.

 

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru propunerea de proiect social - filantropic „Grija față de semenii noștri ”, demarat și susținut de Protopopiatul Fetești prin Biroul de Asistență Socială, pentru revigorarea vieții spirituale în două din parohiile din protopopiatul Fetești: Parohia Sfântul Dumitru – Stațiunea Mărculești  și Parohial Sfântul Nectarie – Perișoru II.

 

Proiectul Grija față de semenii noștri, propus de Protopopiatul Fetești, se implementează în perioada ianuarie – decembrie 2018 și are ca obiective: oferirea de ajutor material, constând în hrană rece, pentru 40 de persoane, din Parohia Stațiune Mărculești și Parohia Perișoru II - persoane considerate cazuri social-filantropice, care participă în duminici și sărbători la Sfânta Liturghie; apropierea de Sfânta Biserică a celor aflați în nevoi și suferință.

În cadrul proiectului Grija față de semenii noștri se vor oferi servicii social – filantropice care constau în sprijin material (alimente), sprijin emoțional, consiliere religioasă, activități de socializare și petrecerea timpului în cadrul activităților lunare.

Prin grija Asociației Socio - Culturale Matei Basarab s-au aprobat ajutoare financiare în valoare de 25.707 lei pentru trei cazuri medicale deosebite.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare