72 de ani de la sfințirea bisericii parohiale Lehliu Gară I. Slujire arhierească

Duminică, 11 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară. Biserica parohială a împlinit 72 de ani de la târnosire.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul lehliu
Data: 11 February, 2018
Recomanda

72 de ani de la sfințirea bisericii parohiale Lehliu Gară I

Duminică, 11 februarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Biserica din Lehliu Gară cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici”.

 

În această perioadă, cu 72 de ani înainte, vrednicul de pomenire Episcopul Chesarie al Constanței a târnosit singura biserică parohială din Lehliu Gară.  Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul comunității parohiale pentru a marca acest eveniment istoric pentru parohia Lehliu Gară, prin săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești.

 

Slujire în sobor la parohia Lehliu Gară

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel - Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Ioan - Florin Simion, Nicuşor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preacucernicul părinte Necula Marian, Protopop de Oltenița și preacucernicul părinte Ilie Ramon Eugen, Protopop de Călărași, preoţi şi diaconi.

 

PS Vincențiu. Cuvânt de învățătură pentru credincioșii parohiei Lehliu Gară

În cuvântul Său, Preasfinţitul Chiriarh a vorbit despre a vorbit despre acest popas duhovnicesc din perioada Triodului, premergător Postului Mare, despre a doua venire a Mântuitorului Iisus Hristos, întru slava Tatălui Său cu sfinții îngeri, toate neamurile fiind chemate la Judecată, fiecare, răspunzând după faptele sale.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și le-a dăruit câte o cruciuliță ca semn al prezenței chiriarhale în această parohie.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

 

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului Xenia la parohia Lehliu Gară

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu a fost adusă spre închinarea credincioșilor Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului Xenia care străjuiește Schitul Horia din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să parcurgă acest Post în pace, rugăciune și fapte bune.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare