PS Vincențiu. 24 de ani de slujire arhierească

Praznicul Întâmpinării Domnului, prilej cu care s-a aniversat şi împlinirea a 24 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, consilieri, inspectori și protopopi au fost prezenți la Catedrala Episcopală din Slobozia.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 2 February, 2018
Recomanda

Vecernia praznicului s-a săvârșit în catedrala Episcopală din Slobozia

Joi, 1 februarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba Vecernie unită cu Litia la catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, fiind înconjurat de preoții slujitori ai catedralei și părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial.

Vineri, 2 februarie 2018, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Preasfinţia Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi şi mulţime de credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

 

PS Vincențiu a împlinit 24 de ani de arhierie

Praznic al Întâmpinării Domnului, prilej cu care s-a aniversat şi împlinirea a 24 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, a fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toţi reprezentanții autorităților centrale, județene și locale și mulțime de credincioşi din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, care au fost prezenţi şi împreună rugători cu soborul de slujitori.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a rostit ectenie pentru fericiții întru adormire Teoctist Patriarhul, Nestor Mitropolitul, Epifanie Arhiepiscopul, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române care au trecut la cele veșnice și care au slujit la hirotonia Preasfinției Sale acum 24 de ani.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi şi despre roadele duhovniceşti pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredinţându-ne toată viaţa lui Dumnezeu. A mulţumit părinţilor consilieri, protopopi şi stareţi pentru prezenţa la acest moment aniversar şi pentru bucuria comuniunii în slujire.

 

PS Vincențiu a acordat distincții eparhiale la ceas aniversar

La acest ceas de sărbătoare Preasfinţia Sa a acordat  mai multe distincții:

- „Crucea Sloboziei” preacucernicului părinte Ioan Florin Simion, consilier administrativ – bisericesc;

- Iconom – Stavrofor preacucernicilor părinți Dănuț Noapteș, de la Parohia Independența Protopopiatul Călărași și Cătălin Eugen de la Parohia Curcani, Protopopiatul Oltenița;

- Rangul de Iconom cu brâu roșu și bederniță preacucernicilor preoți: Claudiu Grecu de la parohia Ograda, Protopopiatul Slobozia, Gheorghe Ciurea de la Parohia Smârdan, Protopopiatul Călărași, Iulian Dobre de la Parohia Gurbănești, Protopopiatul Lehliu;

- Rangul de Sachelar a fost acordat prin hirotesie preacucernicilor preoți: Cornel – Vasilică Andrei de la parohia Ogoru, Protopopiatul Lehliu, Ion Costache de la Parohia Misleanu, Protopopiatul Slobozia și Marius Dumitrache de la Parohia Valea Stânii, Protopopiatul Oltenița;  

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu la împlinirea a 24 de ani de când Întâistătătorul Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Preasfinția Sa a oferit mai multor ostenitori din cadrul Centrului Eparhial o Medalie aniversară:

- Arhim. Rafail Mîţ – Vicar Eparhial

- Pr. Manuel Rusu - Consilier Cultural

- Pr. Cristian Ştefan Munteanu – Consilier Economic

- Pr. Ioan Florin Simion - Consilier Administrativ Bisericesc

- Pr. Laurenţiu Mititelu – Consilier Bunuri Bisericeşti

- Pr. Daniel Paul Demișcă – Consilier pentru misiune

- Pr. Alexandru Tănase - Inspector Eparhial Bisericesc

- Arhid. Nicuşor - Silviu Dascălu - Consilier Mass - Media

- Arhid . Marius-Gabriel Purcărea – Consilier  Protocol

- D-na Florica Marin - Consilier Financiar

- D-na Eugenia Popescu - Consilier Social - Misionar

- Arhid. Nicuşor Florinel Obretin - Secretar Eparhial

- Pr. Ionuț Butu - Protopop de Slobozia

- Pr. Aurel Berbec – Protopop de Urziceni

- Pr. Marian Pătărlăgeanu – Protopop de Fetești

- Pr. Ramon Eugen Ilie – Protopop de Călărași

- Pr. Marian Necula – Protopop de Oltenița

- Pr. Mihail Zotta – Protopop de Lehliu

 

Preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița a rostit un cuvânt prin care a evidențiat activitatea arhipăstorească a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu în cei 24 de ani de la hirotonia întru arhiereu.

 

Credincioșii l-au felicitat pe Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu

După Sfânta Liturghie, preoții și credincioșii prezenți au avut prilejul  de a-l felicita și de a primi binecuvântarea chiriarhului locului.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare