Slujire arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie marți, 30 ianuarie 2018 la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, cel mai vechi așezământ monahal din Eparhie.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 30 January, 2018
Recomanda

Marți, 30 ianuarie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, cel mai vechi așezământ monahal din Eparhie.

 

Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia Sfânta Liturghie Arhierească

Sub protia Preasfinţiei Sale, în biserica voievodală Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan – Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoţi şi diaconi.

 

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre viaţa şi activitatea celor trei ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur, care sunt făclii luminoase pentru noi credincioşii şi mari învăţători ai teologiei ortodoxe. Sfinţii Trei Ierarhi sunt normativi în viaţa Bisericii pentru interpretarea Sfintei Scripturi, pentru învăţătura de credinţă ortodoxă şi pentru viaţa liturgică a Bisericii noastre.

 

Starețul Mănăstirii Slobozia a mulțumit Preasfințitului Vincențiu

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru popasul de rugăciune făcut în Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, la începutul Triodului și pentru cuvântul ziditor de suflete.

Preasfinţia Sa a împărtășit toți copii și a binecuvântat toţi credincioşii prezenți la Sfânta Liturghie.

 

Anunț. Sărbătoare Eparhială în Bărăgan

Vineri, 2 februarie 2018, Preasfinția Sa va sluji ca Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, pentru a sărbători Întâmpinarea Domnului și cei 24 de ani de la consacrarea ca episcop al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Mănăstirea Slobozia a purtat mai multe nume

Mănăstirea Slobozia este una dintre marile mănăstiri din sud-estul țării. Mănăstirea se află în câmpia Bărăganului, pe malul stâng al Ialomiței, în municipiul Slobozia, având biserica închinată Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, numiți și „Sfinții Voievozi”, și fiind ctitorie a lui Enache Caragea și a voievodului Matei Basarab (1632 - 1654).

 

Mănăstirea Slobozia, închinată Sfinților Voievozi Mihail și Gavriil, a fost zidită pe o moșie primită de către postelnicul Enache Caragea, de la Alexandru Iliaș, în anul 1616. Pentru a lucra pământul mănăstirii, lângă mănăstire sunt aduși mai mulți robi, cu această ocazie, ei fiind scutiți de toate dările și taxele. De la „slobozirea” acestora de dări și-a luat și locul numele actual, anume „Slobozia”.

 

De-a lungul vremii, mănăstirea a purtat mai multe nume, dintre care le amintim pe următoarele: „Mănăstirea Slobozia lui Ianache”, „Mănăstirea Sfinții Voievozi” sau „Mănăstirea Slobozia Veche”. Datorită așezării mănăstirii în apropierea drumului național 2A București – Constanța, aceasta este ușor accesibilă tuturor acelora care simt nevoia unui popas duhovnicesc.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare