Biserica în care a slujit astăzi PS Vincențiu a fost salvată de revărsările râului Ialomița

Duminică, 14 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 14 January, 2018
Recomanda

Popas de rugăciune la biserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia

Duminică, 14 ianuarie 2018, la biserica din lemn, monument istoric, din municipiul Slobozia, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

 

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel – Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preoți și diaconi.

 

Câțiva elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au întreținut dialogul liturgic, dirijați fiind de părintele profesor Cătălin Stanciu.

 

Vindecarea celor zece leproși a fost pericopa evanghelică

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre vindecarea celor zece leproși, despre virtutea recunoștinței, despre mulțumirea pe care creștinii sunt chemați să o aducă lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, pentru permanenta purtare de grijă pe care o arată Creatorul nostru.

 

Toți credincioșii au fost binecuvântați de către PS Vincențiu

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți, iar după Sfânta Liturghie a binecuvântat credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

 

De unde vine biserica Buna Vestire în Slobozia?

ISTORIA BISERICII. Biserica se află în partea de vest a orașului Slobozia, la intrarea dinspre București, în parcul din fața Muzeului Național al Agriculturii.

Biserica „Poiana” (după numele satului de unde provine) este un document original și autentic de istorie și arhitectură, înscris pe lista monumentelor istorice. Ctitorie moșnenească, a fost ridicată în anii 1746-1747 (sau în anul 1737, după unele surse), de către familia lui Răducanu Târcă din obștea Poiana. La biserica din Poiana a funcționat cea mai veche școală atestată în județul Ialomița, la sfârșitul sec. al XVIII-lea.

 

Biserica Poiana a fost salvată de revărsările râului Ialomița

Biserica a fost salvată de revărsările râului Ialomița, fiind strămutată sus, pe coastă, prin strădaniile directorului Muzeului Județean Ialomița, Răzvan Ciucă, în anul 1979. Tot la inițiativa și prin strădaniile deosebite ale acestuia, în calitate de director al Muzeului Național al Agriculturii, în anul 2000 biserica a fost strămutată și pusă în valoare, în fața amintitului muzeu.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare