PS Vincențiu a săvârșit slujba de prohodire a preotului Ion Androne

Slujba de prohodire a fost săvârșită în biserica parohială din localitatea Grivița, unde vrednicul de pomenire preotul Ion a slujit cu timp și fără timp vreme de 49 de ani.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 12 January, 2018
Recomanda

Vineri, 12 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a fost alături de familia îndurerată a preotului Ion Androne, care a trecut la cele veșnice în ziua de miercuri, 10 ianuarie 2018.

 

Toți preoții din Protopopiatul Slobozia s-au unit în rugăciune

După săvârșirea Sfintei Liturghii de către preoții din cercul pastoral numărul 9, a început slujba de înmormântare, oficiată de  un impresionant sobor de preoți din Protopopiatul Slobozia, sub protia Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

 

Slujba de prohodire a fost săvârșită în biserica parohială din localitatea Grivița

Slujba de prohodire a fost săvârșită în biserica parohială din localitatea Grivița, unde vrednicul de pomenire preotul Ion a slujit cu timp și fără timp vreme de 49 de ani.

 

Preasfințitul Vincențiu a mângâiat familia îndurerată a preotului Ion Androne

Preasfințitului Părinte Vincențiu a adresat un cuvânt de îmbărbătare şi mângâiere sufletească pentru familie și pentru cei îndureraţi.

 

Purtat pe umerii preoților, părintele Ion Androne  a înconjurat pentru ultima dată biserica, apoi a fost dus la locul de veci, fiind  înmormântat în curtea bisericii parohiale, lângă Sfântul Altar.

 

Date biografice ale vrednicului de pomenire preotul Ion Androne


            Născut la data de 20 iulie 1946, licențiat al Institutului Teologic de grad universitar din București, a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Grivița, unde a slujit ca preot paroh până în anul 2012.

Și-a continuat misiunea preoțească ca preot pensionar până la data de 10 ianuarie 2018, ultima zi a vieții preacucerniciei sale.

A făcut dovada unui vrednic și devotat slujitor al Domnului prin atitudinea sa plină de nădejde și implicare, având o slujire corectă frumoasă și neabătută de la rânduiala tipiconală.

Părintele Ion Androne s-a arătat a fi un om echilibrat, iubitor de pace și comuniune, un păstor înțelept și milostiv prin dragostea sa față de credința și tradiția Bisericii, prin bunătatea și dărnicia sa părintească exprimată adeseori atât față de frații preoți cât și față de enoriași, slujind până în ultima zi (ultima slujbă săvârțită fiind Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia prăznuirii Craciunului 2018), alături de părintele Marian Cristea, parohul bisericii și de părintele Alin Ivancea, coslujitor.

A fost și un ostenitor devotat în aparatul administrativ al Centrului Eparhial, activând ca secretar de protopopiat, protopop interimar, Președinte al Consistoriului Preoțesc și ca judecător, în cadrul aceleiați structuri.

Slujba de prohodire va avea loc în data de 12 ianuarie 2018 și va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu orele 10:00.

Cu adâncă întristare, aducem la cunoștință că preacucernicul părinte Ion Androne, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, din cadrul Protopopiatului Slobozia, localitatea Grivița, județul Ialomița, a trecut la Domnul.

 

Regrete eterne și Dumnezeu să îl odihnească în pace.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare