Sărbătoarea Bobotezei la Călăraşi pe malul Borcei

Este deja o tradiție ca în ziua praznicului Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, sau Boboteaza Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu să fie prezent în municipiul Călărași.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 6 January, 2018
Recomanda

PS Vincențiu a liturghisit în municipiul Călărași la sărbătoarea Bobotezei

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, praznicul Botezului Domnului nostru Iisus Hristos, sau Boboteaza a fost sărbătorit la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Volna din Călăraşi, devenind deja o tradiție ca Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu să liturghisească la acest mare praznic împărătesc, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

 

O parte din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași a întreținut dialogul liturgic.

 

PS Vincențiu a vorbit credincioșilor despre importanța acestei sărbători

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a arătat importanţa acestei sărbători a Botezului în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos, începutul lucrării Sale mântuitoare în lume, despre minunea Aghiasmei Mari, despre binecuvântarea pe care o primim în această zi, la începutul noului an 2018.

 

Sărbătoarea Bobotezei organizată pe malul brațului Borcea

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba de sfinţirea a Apei, urmată de o procesiune în care Întâistătătorul Eparhiei noastre, soborul de preoţi, mulţime de credincioşi şi autorităţi locale şi centrale au pornit până pe malul Dunării, în Parcul Central al municipiului Călăraşi, unde așteptau mii de călărășeni sărbătorile organizate cu ocazia praznicului Botezului Domnului.

 

PS Vincențiu a stropit cu Aghiasmă Mare credincioșii prezenți în Parcul Central al municipiului Călăraşi

Aici Preasfinţia Sa a binecuvântat cu Aghiasmă Mare credincioșii prezenți și a aruncat în apă crucea, care a fost adusă la mal de cel mai vrednic dintre tinerii care s-au aruncat să o recupereze, primind binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

 

(În partea de sus a știrii veți găsi albumul foto  cu multe imagini surprinse, pe rând, în Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - Volna din Călăraşi, de la slujba de sfințire a Aghiasmei Mari,  momente din Parcul Central al municipiului Călăraşi și prinderea sfintei cruci aruncată de PS Vincențiu în Dunăre.)


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare