A treia zi de Crăciun. Slujbă arhierească la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călărași

Miercuri, 27 decembrie 2017, PS Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călărași.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 27 December, 2017
Recomanda

În a treia zi Crăciun, 27 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”, din municipiul Călărași.

PS Vincențiu a slujit la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călărași

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinți consilieri: Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Manuel Rusu, Ioan – Florin Simion, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

PS Vincențiu a  hirotonit un diacon pentru Catedrala Episcopală din Slobozia

La acest moment de sărbătoare Preasfințitul Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Laurențiu Marian Dobre, angajat al Protopopiatului Călărași, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit despre Sfântul Apostol întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, care este ușa mucenicilor, slujitorul cel drept, preaînțelept și plin de dragoste și de credință, care mai înainte de alții și-a pus sufletul său pentru dragostea lui Hristos și L-a mărturisit cu mare și înflăcărată credință.

Preasfinția Sa a hirotesit iconom pe preacucernicul părinte Constantin Cristinel Borcan, preot paroh la parohia Modelu Nord, din Protopopiatul Călărași pentru activitatea jertfelnică depusă în parohia încredințată.

Pastorala de Crăciun a Preasfințitului Vincențiu a ajuns la toți credincioșii

La sfârșitul slujbei grupul de copii al parohiei a interpretat mai multe colinde, toți copiii prezenți primind daruri din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, iar credincioșii câte o Pastorală și câte o felicitare cu Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Toți credincioșii prezenți (copii, adolescenți, adulți și vârstnici) au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare