Naşterea Domnului. PS Vincențiu a hirotonit un nou slujitor pentru Catedrala Episcopală din Slobozia

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 25 December, 2017
Recomanda

Luni, 25 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Domnului, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi.

Corala Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, condusă de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu, a susținut dialogul liturgic.

 

Naşterea Domnului. PS Vincențiu a hirotonit un nou slujitor pentru Catedrala Episcopală din Slobozia

 

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe diaconul Ioan – Florin Simion, consilier administrativ - bisericesc, pe seama Catedralei Episcopale din Slobozia „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, despre darurile pe care acest moment crucial din istoria mântuirii neamului omenesc le-a adus omenirii, despre pacea vestită de îngeri, despre pacea dumnezeiască, dăruită de Mântuitorul creației. 

 

Întâistătătorul Eparhiei noastre a împărtăşit copiii şi credincioşii prezenţi la slujbă, care au primit dezlegare de la preotul duhovnic.

 

PS Vincențiu. Acte de cinstire slujitorilor Catedralei din Slobozia

Cu această ocazie Chiriarhul Bărăganului a hirotesit iconom – stavrofori, cu dreptul de a purta și distincția „Crucea Sloboziei”, pe preacucernicii preoți Mihai Andronache și Alexandru Daniel Vasile slujitori la Catedrala Episcopală din Slobozia și ostenitori la Centrul Eparhial.

 

Pastorala pentru fiecare credincios al catedralei Episcopale

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii prezenţi au primit câte o pastorală și o felicitare de Crăciun din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

După Sfânta Liturghie, arhidiaconii Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia au susținut un scurt recital de colinde.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare