Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit noua Catapeteasmă a Parohiei Slobozia Nouă

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit noua Catapeteasmă a Parohiei Slobozia Nouă, miercuri, 6 decembrie 2017, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 6 December, 2017
Recomanda

Miercuri, 06 decembrie 2017, în ziua Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Preasfințitul a făcut un popas de rugăciune în comuniune la Parohia Slobozia Nouă, care și-a sărbătorit hramul.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit noua Catapeteasmă a parohiei

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit noua Catapeteasmă a parohiei, atât sculptura din lemn de stejar, dar și icoanele catapetesmei.

Sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, unde au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preoți şi diaconi.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul Constantin Nicolae Sandu pe seama parohiei Răzvani, Protopopiatul Lehliu.

Rugăciuni pentru Mihai I, Regele României, care a trecut la cele veșnice

În cadrul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii și rugăciuni pentru sufletul robului lui Dumnezeu, Mihai I, Regele României, care a trecut la cele veșnice în ziua de 5 decembrie 2017.

PS Vincențiu a vorbit credincioșilor din parohia Slobozia Nouă

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre cele nouă Fericiri pe care ni Le-a vestit Mântuitorul în pericopa evanghelică, despre Sfântul Ierarh Nicolae, cel care întruchipează în persoana sa cele nouă Fericiri, despre modelul de blândețe și generozitate pe care Sfântul ni-l oferă nouă astăzi.

A îndemnat credincioșii sa-și amintească, lângă copiii lor, de copiii aflați în orfelinate sau în case fără căldură și lumină ca și ei să primească bucuria pe care ne-o aduce Sfântul Ierarh Nicolae.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, credincioșii prezenți oferind darul lor în sumă totală de 671 lei, cu care părintele paroh împreună cu membrii Consiliului Parohial vor ajuta pe cei săraci ai parohiei.

Copiii din Parohia Slobozia Nouă au fost împărtășiți de PS Vincențiu

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți și credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Copiii prezenți la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu cruciulițe.

După Sfânta Liturghie, s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii, ajutătorii parohiei Slobozia Nouă.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți. 


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare