PS Vincențiu a hirotonit un nou slujitor pentru Mănăstirea Balaciu

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, în ziua de Duminică, 3 decembrie 2017, a treia din Postul Nașterii Domnului, în cadrul căreia a hirotonit un ierodiacon.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 3 December, 2017
Recomanda

Duminică, 3 decembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balaciu, făcând astfel un popas duhovnicesc în Duminica a treia din Postul Nașterii Domnului.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Vicar Eparhial, Arhimandritul Rafail, părinții consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioși părinți şi diaconi.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit un ierodiacon

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe monahul Benedict pe seama Mănăstirii Balaciu.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu despre credința cu care orbul Bartimeu îl mărturisea pe Iisus ca Fiul lui David

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa e explicat pericopa evanghelică despre vindecarea orbului din Ierihon, despre credința cu care orbul Bartimeu îl mărturisea pe Iisus ca Fiul lui David, deci Mesia - Hristos. El, care nu avea ochi trupești, a avut ochii sufletului deschiși, recunoscându-L pe Mântuitorul neamului omenesc. Un îndemn pentru noi, cei de astăzi, de a deschide ochii sufletului și a-L mărturisi pe Hristos ca Mântuitor și Dumnezeu.

Colecta destinată persoanelor aflate în dificultate a continuat și în Duminica aceasta, când Preasfințitul Vincențiu i-a îndemnat pe cei prezenți să vibreze cu nevoile celor săraci, iar credincioșii prezenți au oferit darul lor în sumă totală de 552 lei.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a binecuvântat toată obștea și toți credincioșii prezenți la slujbă.

 

 

Mănăstirea Balaciu este cea mai mare din România

În 1929, Episcopul Gherontie Nicolau, de la Constanţa, vizitând zona, a hotărât înfiinţarea oficială aici a unei mănăstiri şi a unei şcoli de cântăreţi pentru eparhie.

Mănăstirea a cunoscut o înflorire deosebită până în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aici venind un mare număr de călugări refugiaţi din Basarabia. În Vinerea Patimilor din anul 1961, autorităţile comuniste însă au desfiinţat mănăstirea, ultimii vieţuitori fiind siliţi să o pornească pe jos sau cu căruţele, cu puţinele bunuri salvate, spre Mănăstirea Căldăruşani.

Arhimandritul Teofil din pustia Bărăganului

După 1990, la iniţiativa mai multor credincioşi şi monahi, Mănăstirea Balaciu a renăscut. La 27 august 1991, fericitul întru adormire patriarh Teoctist îl numea ca stareţ al noului aşezământ pe ieromonahul Teofil Belea, de la Mănăstirea Crasna, judeţul Prahova, devenit mai târziu arhimandrit. Ajuns în pustia Bărăganului, acesta a locuit la început într-un bordei, apoi, încet-încet, cu ajutorul Domnului, al ierarhilor locului, al fraţilor şi al credincioşilor, a început refacerea mănăstirii pierdută din uitare şi buruieni. La 29 octombrie 2007, la scurtă vreme după ce se întorsese de la spital, în urma unui grav accident, arhimandritul Teofil avea să plece la Domnul, la numai 46 de ani, lăsând în urmă o lucrarea începută cu atâta râvnă, pe care fraţii de obşte o continuă şi astăzi.

              Mănăstirea Balaciu este considerată cea mai mare mănăstire din România deoarece are cea mai mare împrejmuire cu gard din beton pe o suprafață de 5 hectare.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare