PS VINCENTIU a prezidat o nouă ședință a Permanenței Consiliului Eparhial (22 noiembrie 2017)

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a prezidat şedinţa de lucru a PERMANENŢEI CONSILIULUI EPARHIAL, astăzi, miercuri, 22 noiembrie 2017.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 22 November, 2017
Recomanda
Astăzi, miercuri, 22 noiembrie 2017, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.

Permanența Consiliului Eparhial a propus, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, ca președinte, a aprobat numirea unui nou consilier Administrativ – Bisericesc, în persoana preacucernicului părinte diacon Ioan Florin Simion.

Propuneri spre aprobare, în ședința prezidata de PS Vincențiu

Permanența Consiliului Eparhial, prezidată de PS Vincențiu a aprobat numiri de preoți, mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor. S-au aprobat mișcări de personal în cadrul Centrului Eparhial.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări, în cazul mai multor biserici parohiale din Eparhie, după cum urmează:

  • pentru Parohia Gheorghe Doja, din Protopopiatul Slobozia, s-a aprobat schimbarea geamurilor și a ușii de acces de la biserica parohială, cu unele noi, din lemn stratificat;
  • pentru Parohia Mărculești, Protopopiatul Slobozia, s-a aprobat semnarea contractelor de prestări servicii de proiectare și studiu topo pentru proiectul „Restaurare biserică cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae” comuna Mărculești, județul Ialomița;
  • pentru Parohia Grecii de Jos, Protopopiatul Urziceni, s-a aprobat ridicarea unei troițe din lemn de paltin sculptat (cu acoperiș în stil maramureșean), în colțul curții bisericii parohiale, la intersecția drumurilor DJ101 și DC 23. Susținerea financiară provine din partea unei familii din parohie. Pentru edificarea celor aprobate s-au prezentat un plan de amplasament și poze cu viitoarea troiță;
  • pentru Parohia Chiroiu, Protopopiatul Urziceni, s-a aprobat montarea unui termoșemineu în pridvorul bisericii, cu coș de inox omologat și a unei instalații termice cu țevi de cupru și 8 calorifere din oțel;

Concursul Unirea

Tot în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a aprobat implementarea Concursului Naţional Cultural - Artistic Unirea: libertate şi unitate, al Sectorului Teologic-educaţional al Patriarhiei Române, corelat anului 2018: Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Concursul Naţional Cultural - Artistic Unirea: libertate şi unitate este organizat, cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul Teologic-educaţional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi se adresează tinerilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional Hristos împărtăşit copiilor,  preoţilor coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie şi altor educatori creştini, pe durata noiembrie 2017 – mai 2018;


De asemenea, întrunită sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Călărașilor a aprobat mai multe ajutoare financiare, destinate unor familii care au urgentă nevoie de medicamente.

S-a luat act de încheierea Protocolului de colaborare dintre Colegiul Național Mihai Viteazul Slobozia și Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin Sectorul Social – Misionar.


Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin Sectorul Social - Misionar, în termenii stabiliți în protocolul de colaborare, se va implica în desfășurarea activităților cu caracter social-filantropic propuse de părți.


Prin recomandarea Sectorului Mass – Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preotul paroh Mihai Daniel Costin de la parohia Ștefan Vodă, din protopopiatul Călărași, a primit arhiereasca binecuvântare pentru realizarea unei pagini de Facebook, cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie.  


Pe lângă toate acestea, pe ordinea de zi s-au mai aflat măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral-misionare şi administrativ-patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, aflat sub păstorirea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare