Mănăstirea Chiroiu: Preasfințitul Vincențiu a sfințit trei clopote noi ale mănăstirii

PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a sfințit trei clopote noi ale Mănăstirii Chiroiu, Ialomita, la Sarbatoarea Intrarii in Biserica a Maicii Domnului.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 21 November, 2017
Recomanda
Marți, 21 noiembrie 2017, de sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Chiroiu.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit părintele vicar eparhial, Arhimandritul Rafail Mîţ, părinții consilieri Florin Daniel Enaşcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioşi părinţi stareţi din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Citeste si: PS Vincentiu: cand te gandesti doar la tine, te excluzi din comunitate

PS Vincentiu, in Manastirea Chiroiu, la Intrarea in Biserica a Maicii Domnului

La acest praznic, Preasfințitul Parinte Vincentiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Alin-Dumitru Ivancea, urmând să păstorească ca preot parohia Grivița, cu hramul „Sfântul IerarhNicolae” din Protopopiatul Slobozia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a vorbit despre prăznuirea de astăzi, Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, despre exemplul de smerenie în ascultare pe care ni-l dă Sfânta Fecioară, acum la începutul Postului Nașterii Mântuitorului.

Preasfinția Sa, Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a împărtășit toți credincioșii și maicile care au primit dezlegare de la duhovnic.

Citeste si PS Vincentiu: Sa luam aminte la familia crestina! Luati aminte la Biserica cea mica!

Colecta din Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a continuat și în această zi, strângându-se suma de 313 lei, bani pe care maicile îi vor folosi pentru ajutorarea celor săraci.  

După Sfânta Liturghie, s-a săvârşit slujba de parastas pentru ctitorii, ajutătorii și viețuitorii mănăstirii.

Preasfințitul Vincențiu a sfințit trei clopote noi ale mănăstirii

În fața bisericii, Preasfințitul Episcop Vincentiu, urmat de întregul sobor de slujitori, a săvârșit slujba de sfințire a celor trei clopote, executate în Austria, la firma Grassmayr, urmând ca la intrarea în Mănăstirea Chiroiu să fie construită noua clopotniță.

Citeste si POZITIE MARTURISITOARE a PS Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetat parohia Chiroiu și paraclisul din curtea mănăstirii cu hramurile Sfântul Ierarh Alexandru și Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare