Roșiori: Preasfințitul Vincențiu a târnosit (sfințit) o nouă biserică

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 19 November, 2017
Recomanda

Duminică, 19 noiembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a făcut un popas duhovnicesc în localitatea Roșiori, din cadrul Protopopiatului Urziceni, județul Ialomița pentru a târnosi (sfinți) noua biserică parohială, cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae.

Roșiori: Preasfințitul Vincențiu a târnosit (sfințit) o nouă biserică

Cu această ocazie, spre închinarea credincioșilor parohiei Rosiori II, a fost adusă racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie, de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

Întâistătătorul Eparhiei Sloboziei si Calarasilor, Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu, purtând în mâini sfinte moaște, care vor fi așezate în piciorul Sfintei Mese, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au înconjurat sfântul lăcaș și au sfințit lucrările exterioare.

Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe, a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă al noii biserici a Parohiei Rosiori II, pentru a se putea sluji în condiţii canonice Sfânta Liturghie, urmată de sfinţirea veşmântului pictural şi a catapetesmei.

Roșiori: Preasfințitul Vincențiu a târnosit (sfințit) o nouă biserică

Sub protia Preasfinției Sale Vincentiu, in Parohia Rosiori II s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele protopop Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Vincentiu a hirotonit preot pe diaconul Manea Ionel pe seama parohiei Sintești, din cadrul Protopopiatului Urziceni.

S-a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima Duminică din Postul Nașterii Domnului, și s-a făcut o colectă pentru ajutorarea celor sărmani, strângându-se suma de 1.772 lei.

În cuvântul de învăţătură rostit in Parohia Rosiori II, Preasfinţitul Parinte Vincentiu a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre bogatul caruia i-a rodit țarina, care se gândea la sufletul lui, fericindu-l că are multe bogății, pentru mulți ani. Pentru egoismul lui, Dumnezeu l-a numit nebun. Mântuitorul ne îndeamnă să ne facem avere în cer, prin fapte bune pentru cei în nevoie și în necazuri. Perioada Postului Nașterii Domnului este un prilej ideal pentru a împlinii această poruncă a Mântuitorului.

Roșiori: Preasfințitul Vincențiu a târnosit (sfințit) o nouă biserică

Preasfințitul Vincentiu a acordat preacucernicului părinte paroh Ioan Valeriu Bătărigă de la parohia Roșiori II, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale și pentru lucrările săvârșite la sfânta biserică.

Preasfințitul Parinte Episcop Vincentiu a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului Nicu Iulian Manole pentru lucrarea de ctitorire a noii biserici a Parohiei Rosiori II și a Centrului Social, care se ridică lângă ea.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Preasfințitul Vincentiu,, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit Slujba Parastasului, pentru miluitorii şi binefăcătorii acestei sfinte biserici din localitatea ialomiteana Rosiori.

Copiii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe.

La sfârşitul slujbei, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfinţită.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Parinte Vincentiu a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie. 

Slujba de târnosire (sfințire) a bisericii parohiale Roșiori II, din Protopopiatul Urziceni, a fost transmisă live pe site-urile Asociației Lăcașuri Ortodoxe (www.lacasuriortodoxe.ro si www.lonews.ro) și pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor (www.sf-esc.ro).

Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare