Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual

Seminarul Teologic Ortodox din Slobozia a îmbrăcat haine de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual, luni, 13 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Gură de Aur.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 14 November, 2017
Recomanda

Luni, 13 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ioan Gură de Aur, Seminarul Teologic Ortodox din Slobozia a îmbrăcat haine de sărbătoare, prăznuindu-şi patronul spiritual.

 

Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a  organizat festivități cu ocazia hramului.

 

Festivităţile au debutat în seara zilei de 12 noiembrie cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, de către un sobor format din părinţii profesori ai Seminarului şi părinţii slujitori ai Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”. La finalul slujbei, preacuviosul părinte Protosinghel Profesor Maxim Budea a ţinut un folositor cuvânt de învăţătură, vorbind despre viaţa şi opera patronului spiritual al şcolii.

Ziua praznicului a cuprins săvârşirea Sfintei Liturghii, parastasul pentru profesorii şi elevii trecuţi la Domnul şi slujba Te Deumului, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite.

 

PS Vincențiu, prezent la Hramul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

 

Bucuria cadrelor didactice şi a elevilor a fost sporită de prezenţa în mijlocul lor a Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care le-a vorbit elevilor despre viaţa pilduitoare a arhiepiscopului constantinopolitan şi despre tezaurul inepuizabil al operelor sale.

 

Parastas pentru foștii profesori și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia care au trecut la cele veșnice

S-a săvârșit slujba de parastas pentru vrednicul de pomenire Preasfințitul Damaschin, profesorii și elevii Seminarului care au trecut la cele veșnice.

 

Elevii merituoși au fost răsplătiţi de către Preasfinţitul Vincențiu cu burse

Cu acest prilej, cei mai buni elevi ai Seminarului au fost răsplătiţi de către Preasfinţia Sa cu burse. În cinstea ocrotitorului şcolii, elevii seminarişti conduşi de preacucernicul părinte profesor Daniel Alexandru Vasile au prezentat un scurt recital de piese religioase, iar elevul Baciu Valentin din clasa a XII-a a susţinut referatul cu tema „Valoarea teologică a anaforalei Liturghiei hrisostomice”.

 

La finalul festivităţii părintele Director Marin Sebastian a evidenţiat efortul depus de profesorii şi ostenitorii Seminarului Teologic pentru formarea intelectuală şi duhovnicească a tinerilor seminarişti şi a mulţumit Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor pentru neobosita purtare de grijă arătată faţă de instituţia de învăţământ teologic a Eparhiei noastre.

Preasfinția Sa a felicitat tot corpul profesoral și toți elevii din cei patru ani de studiu la acest moment aniversar pentru școala teologică din Eparhie.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare