Preasfințitul Vincențiu a slujit la hramul Bisericii – Paraclis Episcopal

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a slujit la Biserica – Paraclis Episcopal, care şi-a sărbătorit cel de-al cincilea hram de la sfințire, Sâmbătă, 11 noiembrie 2017.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 11 November, 2017
Recomanda

(foto: Fotografiile surprinse la hramul Bisericii – Paraclis Episcopal, au fost realizate de Mihai Popîrlan)

 

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Mucenici: Mina, Victor şi Vichentie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a slujit la Biserica – Paraclis Episcopal, care şi-a sărbătorit cel de-al cincilea hram de la sfințire.

Ziua hramului a început seara, când Preasfinţia Sa a participat la slujba de priveghere, săvârşită în Biserica – paraclis Episcopal.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enaşcu, Florin Ionescu, Nicuşor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

 

În ziua hramului Bisericii – Paraclis Episcopal Preasfințitul Vincențiu a hirotonit un diacon.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ioan – Florin Simion, ostenitor al Centrului Eparhial, pe seama Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Polihroniu pentru Preasfinţitul Episcop la aniversarea zilei numelui.

 

Preasfințitul Vincențiu a vorbit despre jertfa Sfinților Mucenici

În cuvântul de învăţătură, adresat credincioșilor prezenți la hramul Paraclisului Episcopal, Preasfinţia Sa, a vorbit despre jertfa Sfinților Mucenici, exemplu de trăire şi lucrare pentru fiecare creştin şi a mulţumit colaboratorilor Centrului Eparhial, părinţilor stareţi şi tuturor credincioşilor pentru urările făcute la sărbătoarea zilei onomastice, asigurându-i că sunt prezenţi cu toţii în rugăciunile Sale.

S-a săvârșit slujba de parastas pentru ctitorii bisericii.

La ora 12:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Centrul Eparhial pe cei veniți să-l felicite, la o recepție aniversară.

 

Slujba hramului Paraclisului Episcopal a fost transmisă live pe site-urile Asociației Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare