La HRAMUL MĂNĂSTIRII „SFINȚII VOIEVOZI” DIN SLOBOZIA au slujit 2 ierarhi

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au săvârșit Sfânta Liturghie cu ocazia hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 8 November, 2017
Recomanda

(Foto: Ziua hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia)

 

Miercuri, 8 noiembrie 2017, străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan. 

 

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au coliturghisit cu ocazia hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

 

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurați de preacuviosul părinte stareţ, arhimandritul Rafail, vicar eparhial, preacuviosul părinte Arhimandrit Macarie, starețul Mănăstirii Rohia, un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice, din ziua hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia, au fost date de câțiva membrii ai Coralei „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit preot pe diaconul Daniel Ion pe seama parohiei Piersica din Protopopiatul Slobozia.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a predicat credincioșilor și pelerinilor prezenți la hramul Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

 

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a ţinut cuvânt de învăţătură la pericopa evanghelică şi au vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră și despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

Alocuțiuni la hramul Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

Preasfinţitul Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de mulţumire Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, trimițând Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului - „Îndurerată” - de la Mănăstirea Rohia, în oraşul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului pentru odorul adus în cetatea Sloboziei, Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și a mulțumit tuturor credincioșilor și autorităților centrale, județene și locale care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

 

Binecuvântări pentru credincioșii veniți la hramul Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până Joi, 9 noiembrie 2017, ora 10:00, când se va întoarce la Mănăstirea Rohia, din Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

 

Slujba hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia a fost transmisă live pe site-urile Asociației Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare