Înainte prăznuirea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a slujit la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia pentru a marca Înainte prăznuirea hramului.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 5 November, 2017
Recomanda

(FOTO: Înainte prăznuirea hramului Mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia și Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia)

5 noiembrie 2017, în Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din Slobozia, slujbă ce prevestește hramul de toamnă al străvechiului așezământ monahal din cetatea Sloboziei.

 

În aceste zile la MĂNĂSTIREA SFINȚII VOIEVOZI DIN SLOBOZIA se află Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia.

 

Sub protia Preasfinției Sale, l-a Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia au slujit  preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial și starețul mănăstirii, preacuviosul părinte Arhimandrit Macarie, starețul Mănăstirii Rohia preacucernici părinți consilieri, părinţi stareţi, preoţi şi diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie săvârșită Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia.

 

Credincioșilor și pelerinilor veniți la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia au ascultat cuvântul de învățătură al Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu

În cuvântul de învăţătură adresat credincioșilor și pelerinilor veniți la Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, îndemnând credincioșii  ca din timpul dăruit nouă de Dumnezeu în această viață prin fapte bune, să zidească viața viitoare, în Împărăția lui Dumnezeu; să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale. Preasfințitul Chiriarh a chemat credincioșii să vină și miercuri, 8 noiembrie 2017, în ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, când va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.

 

Episcopia Sloboziei și Călărașilor are, de astăzi, un nou slujitor

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Daniel Ion, care va păstori ca preot în comunitatea parohială Piersica din Protopopiatul Slobozia.

 

Cine a primit din partea Preasfinţitului Vincenţiu distincția Crucea Sloboziei, pentru preoți?

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat distincția Crucea Sloboziei, pentru preoți, Arhimandritului Macarie, starețul Mănăstirii Rohia, ca semn al aprecierii și mulțumirii pentru odorul de mare preț adus în Eparhia noastră, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului.

 

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până Joi, 9 noiembrie 2017.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare