Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, Protopopiatul Slobozia

Joi, 26 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 26 October, 2017
Recomanda

Joi, 26 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime de credincioşi.

Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia: racla cu sfintele moaște de la Mănăstirea Radu Negru

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu a fost adusă, încă din ziua de Miercuri, 25 octombrie, racla cu sfintele moaște de la Mănăstirea Radu Negru din județul Călărași.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinţii Săi şi au înălţat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şi mântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice, dirijat de părintele Cătălin Stanciu.

Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia: cuvinte de binecuvântare pentru prezența la slujbă a copiilor

La Sfânta Liturghie au participat și câțiva copii de la Grădinița cu program normal Pinocchio din Slobozia, iar Preasfinția Sa le-a adresat cuvinte de binecuvântare pentru prezența la slujbă, copiii fiind împărtășiți și primind din partea Preasfințitului câte o cruciuliță, ca amintire a prezenței lor la hramul Bisericii Sfântul Dumitru din Slobozia.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea și trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală şi socială a parohiei.

Hramul bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia: slujba parastasului pentru fericiţii ctitori

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocazia hramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare