MUNTENI BUZAU I are un nou Centru Social, sfintit de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu

Munteni Buzau I - Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu sfinteste un nou centru social in Munteni Buzau.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 17 September, 2017
Recomanda

Duminică, 17 septembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Munteni Buzău I, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare efectuate la Biserica parohială, din satul Munteni Buzau, judetul Ialomita.

MUNTENI BUZAU I are un nou Centru Social: participantii la eveniment

Sub protia Preasfinției Sale, la evenimentul desfasurat in comunitatea credinciosilor din Munteni Buzau, au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, care s-a oferit sa participe alaturi de cantaretii stranei parohiei Munteni Buzau I.

Munteni Buzau I: PS Episcop Vincentiu le-a vorbit credinciosilor

Reprezentanții autorităților din Munteni Buzau cat si din imrejurimi au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a vorbit despre asumarea Crucii lui Hristos, despre urmarea lui Hristos pe calea Crucii, despre puterea pe care Sfânta Cruce ne-o dă în călătoria vieții noastre.

Chiriarhul locului, sub a carui arhipastorire se afla Parohia Munteni Buzau I, a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Munteni Buzau I: lucrari apreciate de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar al localitatii Munteni Buzau, Florin Stan, pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie, iar domnului Radu Petrică i-a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, pentru implicarea materială în restaurarea bisericii cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil - Munteni Buzau.

Munteni Buzau I are un nou Centru Social, sfintit de Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu


Copiii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cruciulițe.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiata in mijlocul credinciosilor din Munteni Buzau, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit, tot in curtea sfantului lacas din Munteni Buzau, noul Centru Multifuncțional parohial.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare