Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a întâlnit cu elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic din Slobozia

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 15 September, 2017
Recomanda

Vineri, 15 septembrie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit, în Sala Multifuncțională a Centrului Eparhial,  elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, însoțiți de părintele director și părintele diriginte.

Preasfinția Sa a urat elevilor bun venit, le-a vorbit despre  educația și formarea lor, despre cunoștințele umaniste, dar și cele teologice, îndemnându-i să le acorde o atenție sporită; le-a vorbit despre responsabilitatea pe care trebuie să o arate față de disciplina și programul didactic și liturgic din această școală teologică. Elevul seminarist este chemat să fie o „făclie aprinsă” pentru tinerii din Biserica Ortodoxă și model de credință pentru comunitățile parohiale de unde provin.

Toți elevii clasei a IX-a au primit din partea Preasfinției Sale o carte de rugăciuni, pentru întărirea lor duhovnicească, iar pentru Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, o icoană cu Înălțarea Domnului.

Elevii au vizitat și Paraclisul Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial, unde se află și moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna.

La sfârșitul întâlnirii, Preasfinția Sa, le-a urat succes pentru anul școlar, dar și pentru toată perioada de studii, promițându-le părintească grijă pentru formarea lor ca vrednici teologi.

Tot în această zi, Întâistătătorul Eparhiei a vizitat și cantina Seminarului, unde elevii primesc cele trei mese gratuite în fiecare zi.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare