Hramul Mănăstirii Coslogeni – Crucea de leac

Protopopiatul calarasi

Data: 14 September, 2017
Recomanda

În ziua sărbătorii „Înălțării Sfintei Cruci”, Joi, 14 septembrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop VINCENȚIU, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Coslogeni din Protopopiatul Călăraşi, care și-a sărbătorit hramul.

La Sfânta Liturghie arhierească, sub protia Preasfinţiei Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, protopop de Călărași, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii ai Coralei „Mihail Vulpescu” a Protopopiatului Călărași.

În cuvântul Său Preasfințitul Părinte Episcop a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța postului din această zi, care ne aduce aminte de patimile și moartea Mântuitorului Iisus Hristos, despre asumarea Crucii și urmarea lui Hristos în viața noastră de zi cu zi.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii și adulții prezenți la Sfânta Liturghie, care au primit dezlegare de la duhovnic, iar după Sfânta Liturghie a binecuvântat masa de hram.

Chiriarhul locului a cercetat și Mănăstirea Libertatea, unde a săvârșit slujba de hirotesie a maicii Nimfodora ca stareță a mănăstirii, oferindu-i Crucea Sloboziei și a dăruit preacuviosului părinte ieromonah Serafim un epitrahil pentru jertfelnicia depusă în slujire la această mănăstire.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare