Prima slujbă arhierească a Preasfințitului Vincențiu la parohia Sărindaru

Duminică, 9 iulie 2017, PS Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească în parohia Sărindaru, comuna Dridu, Protopopiatul Urziceni.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul urziceni
Data: 9 July, 2017
Recomanda


    Duminică, 9 iulie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Sărindaru, comuna Dridu, Protopopiatul Urziceni, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Aurel Berbec, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbind despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, minune săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos. Cei doi demonizați sunt chipul omului fără Dumnezeu, batjocorit de puterea celui rău. Și de astfel de oameni este plină lumea și astăzi. Prezența la Biserică, împărtășirea cu Sfântul Trup și Sânge atât a noastră, cât și a copiilor noștri este un remediu puternic împotriva lucrării celui rău.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Valentin Turiga pentru implicarea sa în bunul mers al comunității parohiale și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnului Aurel Iancu pentru lăudabila implicare în înfrumusețarea Casei lui Dumnezeu, biserica parohială.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Chiriarhul locului, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Domnul primar Valentin Turiga, în numele Consiliului Local al comunei Dridu au acordat Preasfinției Sale „Titlul de Cetățean de Onoare” al comunei.

Cu această ocazie a fost adusă racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul pentru folosul duhovnicesc al credincioșilor parohiei.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare