Un nou Centru Social s-a sfințit la Parohia Surlari

Un nou Centru Social s-a sfințit la Parohia Surlari, Duminică, 2 iulie 2017, Parohia Surlari, Protopopiatul Oltenița
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul oltenita
Data: 2 July, 2017
Recomanda

Duminică, 2 iulie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Surlari, Protopopiatul Oltenița, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare efectuate la Biserica parohială.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinţi consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Marian Necula, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbit despre puterea credinţei în Iisus Hristos, ca fiu al lui Dumnezeu și Mântuitor. Având exemplul credinţei și smereniei sutaşului care s-a rugat pentru sănătatea slujitorului său, să-L mărturisim pe Mântuitorul Hristos ca Dumnezeu, Proniator al vieţii noastre și Tămăduitor Suprem și să vestim cu voce tare binele pe care Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos îl face clipă de clipă vieții noastre.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a felicitat Grupul de Cateheză al parohiei, care a susținut un recital de muzică bisericească la momentul Chinonicului.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Dumitru Zărnoeanu de la parohia Surlari, prin hirotesie, rangul de iconom stavrofor pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale, iar celor care au ajutat la înfrumusețarea Casei lui Dumnezeu, le-a înmânat diplome de excelență.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit noul Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale, care a primit ca ocrotitor pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare