8 ani de la Întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincențiu În Eparhia Bărăganului

8 ani de la Întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincențiu În Eparhia Bărăganului
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 29 June, 2017
Recomanda

Ziua praznicală a început, Miercuri, 28 iunie 2017, când Preasfinția Sa a săvârșit slujba de Priveghere la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și a dus bucurie duhovnicească credincioșilor catedralei. 

Praznicul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este şi sărbătoarea Eparhiei, căci în ajunul acestei zile, în urmă cu 8 ani, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu era instalat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor. Astfel, în ziua de 29 iunie 2017 clerul şi dreptmăritorii creştini din Eparhia noastră sărbătoresc întronizarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu ca Episcop al Sloboziei şi Călăraşilor.

Evenimentul a fost marcat de săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, unde, sub protia Preasfinţiei Sale au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial,  preacucernicii părinţii consilieri, protopopi, inspectori, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi.

Corala „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia a întreținut dialogul liturgic.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Apostoli Petru și Pavel, despre lucrarea misionară săvârșită, model pentru noi cei de astăzi de mărturisire a credinței creștine.

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail a adresat cuvânt de mulțumire Preasfinției Sale, amintind de lucrarea din cei 8 ani ani de rodnică și părintească activitatea în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Preasfinţia Sa a mulţumit preoţilor şi credincioşilor pentru dragostea cu care l-au înconjurat la acest moment aniversar, exprimându-şi nădejdea că lucrarea de mântuire pe care slujitorii sfintelor altare din cele 2 judeţe ale Episcopiei noastre o săvârşesc, va spori înzecit şi însutit în anii care vor urma.

După Sfânta Liturghie, a urmat un Polihroniu, iar preoții și credincioșii au avut ocazia binecuvântată de a-l felicita pe părintele lor duhovnicesc, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu.  

Preasfințitul Părinte Episcop, împreună cu soborul de slujitori au săvârșit slujbă de pomenire pentru adormiții robii lui Dumnezeu, părinții Preasfinției Sale.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare