Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Gostilele

24 iunie 2017, credincioșii Parohiei Gostilele, PS Vincentiu, parohia Gostilele, Protopopiatul Lehliu, Sfintire, Centrul Social
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul lehliu
Data: 24 June, 2017
Recomanda

Sâmbătă, 24 iunie 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, sau cum este amintită în tradiția românească Sânzienele sau Drăgaica, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Gostilele, Protopopiatul Lehliu, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a sfințit noul Centru Social al parohiei.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Mihail Zotta, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, a cărui naștere o prăznuim, despre lucrarea sa de vestire a Mântuitorului Iisus Hristos, despre modelul de viață și jertfelnicie pe care ni-l oferă nouă, celor de astăzi.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Valentin Ion Soare de la parohia Gostilele, prin hirotesie, rangul de iconom pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Ierarhul Bărăganului a dăruit Bisericii parohiale o cruce de binecuvântare.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit noul Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale, care are a ocrotitori pe Sfinții Mucenici doctori fără de arginți Cosma și Damian și pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare