Preasfințitul Părinte Episcop Vincenţiu a sfințit Centrul Social al Parohiei Cocora

Duminică, 18 iunie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Cocora, Protopopiatul Slobozia,
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 18 June, 2017
Recomanda

Duminică, 18 iunie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Cocora, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească și a săvârşit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare efectuate la Biserica parohială.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, , Florin Ionescu, Cristi Gavrilă, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Vincențiu a vorbit despre chemarea primilor ucenici la misiunea de Apostoli, care „îndată” răspunzând chemării Mântuitorului şi-au părăsit mrejele, corăbiile, familiile şi i-au urmat lui Hristos. Sfinţii români, pe care îi prăznuim în această Duminică, au urmat exemplul Sfinţilor Apostoli în răspunsul dat chemării dumnezeieşti şi sunt pururea rugători pentru poporul român şi Sfânta lui Biserică în faţa Mântuitorului Hristos.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Alexandru Marian Filip de la parohia Cocora, prin hirotesie, rangul de sachelar pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Preasfinția Sa a acordat „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”, domnului primar Sorin Dănuț Lefter pentru implicarea sa în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

Tot în această zi, Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a sfințit noul Centru Multifuncțional din curtea bisericii parohiale.

Cu această ocazie a fost adusă racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul pentru folosul duhovnicesc al credincioșilor parohiei.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare