Conferinţa pastoral – misionară a preoţilor din Călăraşi

Miercuri, 7 iunie 2017, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, PS Vincentiu, Protopopiatul Călărași
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 7 June, 2017
Recomanda

Miercuri, 7 iunie 2017, a avut loc prima Conferinţă pastoral-misionară din anul acesta, care a purtat titlul „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, care a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te Deum de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Volna din municipiul Călăraşi, ulterior, toţi clericii, deplasându-se la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

Conferinţa pastoral – misionară din primăvara aceasta a avut ca temă principală  „2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti”, pe trei teme.

În cuvântul de deschidere, Preasfinţia Sa a vorbit despre subiectul conferinței, despre sfintele icoane și rolul lor în viața și lucrarea noastră pastorală, învățătorească și sfințitoare.

Subiectul conferinţei preoţeşti, a fost dezvoltat de trei referenţi principali selectaţi pentru alcătuirea referatelor de la cele trei Protopopiate: preotul Cristian Neagu, de la parohia Dorobanțu, Protopopiatul Călărași, preotul Mirel Theodor Dinu de la parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Cetatea Veche, Protopopiatul Oltenița și preotul Ștefan Frățilă de la parohia Măriuța, Protopopiatul Lehliu.

Preasfinţia Sa a dat cuvântul și celor 6 coreferenți care au adus scurte completări referatelor principale. Au vorbit următorii preoți: Cătălin Vintilă de la parohia Vărăști și Sorin Ionuț Păun de la parohia Tonea din Protopopiatul Călărași,  Ion Huc de la parohia Nana și Constantin Dociu de la parohia Nuci din Protopopiatul Oltenița, Florin Țițeică de la parohia Frăsinet și Claudiu Dragomir de la parohia Lupșanu, Protopopiatul Lehliu.

La sfârșitul conferinței Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri, care au prezentat problemele actuale din Episcopia noastră.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare