Hramul Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului”. Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia

Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia, Joi, 25 mai 2017, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 25 May, 2017
Recomanda

Joi, 25 mai 2017, în ziua prăznuirii Înălţării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia şi-a sărbătorit hramul, programul zilei debutând la ora 8:30, când Preasfinţitul Părinte Vincențiu a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinţi consilieri ai Centrului Eparhial şi de un sobor ales de preoţi şi diaconi.

La acest moment de sărbătoare Preasfinția Sa a hirotesit întru protosinghel pe preacuviosul părinte profesor Maxim, viețuitor al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, iar pe preacucernicul părinte profesor Sebastian Marin, de la Parohia Coșereni, Protopopiatul Urziceni și director al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia l-a hirotesit iconom stavrofor cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei”.

La vremea predicii Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre marea prăznuire a Înălţării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este şi pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârşită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa, însoţit de preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârşită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane şi defilarea gărzii militare.

Tot în această zi, la orele 14:30, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a participat la vernisajul expoziţiei naţionale de pictură „Înălţarea lui Hristos”, ediţia a XI-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu program prelungit Nr. 2 din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări.

Preasfinţia Sa a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la acest vernisaj.

Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare